Artikel top billede

(Foto: Lenus/Nikolaj Thaning Rentzmann)

Kendte tech-iværksættere pumper 200 millioner kroner i fremadstormende dansk startup

For anden gang på få år pumpes der flere hundrede millioner kroner ind i den danske tech-startup Lenus. Har ‘potentiale til at gøre en stor forskel.’

Den danske it-startup Lenus har fuldt fart på.

For anden gang på få år pumper top-investorer flere hundrede millioner kroner ind i selskabet, som står bag fitnessplatform, der er målrettet personlige trænere, diætister og kostvejledere.

Denne gang modtager det københavnske selskab 200 millioner kroner fra de to stiftere af den danske tech-succes 3Shape, Tais Clausen og Nikolaj Deichmann samt Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Pengene følger efter de 387 millioner kroner, som Lenus fik tilført i 2021 fra den svenske kapitalfond EQT Ventures.

I spidsen for Lenus sidder direktør Bertram Thorslund, der stiftede selskabet i 2016. Lenus har siden ekspanderet betydeligt, og det har i dag kontorer i New York, London, Stockholm, Berlin, Hamborg og Los Angeles.

USA er for tiden selskabets største marked. Selskabet meddeler, at det for tiden har godt 400 medarbejdere.

Bertram Thorslund peger på, at de nye 200 millioner kroner skal investeres i at udvikle Lenus’ platform med ‘endnu flere innovative værktøker til gavne for vores coaches’ samt til yderligere ekspansion i udlandet.

Tais Clausen og Nikolaj Deichmann står bag tandlægescanner-selskabet 3Shape, som er en af nyere Danmarks-historie store tech-successer.

Bertram Thorslund peger på, at de tre nye investorer tilsammen ligger inde med meget stor viden og erfaring om ikke mindste sundheds-teknologi-området.

“Vi har blandt andet en stor interesse for initiativer, som kan fremme et sundere, bedre og længere liv. Og her har Lenus en platform og et potentiale til at gøre en stor forskel," lyder det fra Nikolaj Deichmann.

"Med sin meget skalerbare forretningsmodel kan Lenus nå bredt ud til mange mennesker i mange geografier og blive en stor, international virksomhed med dansk forankring,” siger han.