Artikel top billede

Danske 3Shape runder omsætning på tre milliarder kroner: De tre ejere trækker formue ud

Det danske it-selskab 3Shape runder for første gang en omsætning på tre milliarder kroner.

Danske 3Shape, der producerer 3D-scannere til tandlæger, fortsætter med at skovle penge ind.

For første gang runder selskabet en omsætning på tre milliarder kroner efter en vækst på 19 procent på et år, skriver Børsen.

Det udløser en driftsindtjening på 1,1 milliarder kroner og en bundlinie med et overskud på 872 millioner kroner efter skat.

Selskabet har i årevis haft meget høje vækstrater. Selskabet har netop rundet 2.000 medarbejdere, hvoraf de cirka 500 sidder på hovedkontoret i det centrale København.

3Shape er stiftet af Nikolaj Hoffmann Deichmann og Tais Clausen, der som hovedejere er blevet særdeles velhavende.

De solgte for nogle år siden 20 procent af selskabet til kapitalfonden EQT for fire milliarder kroner, men ejer fortsat majoriteten af selskabet.

Selskabet har ifølge Børsen udbetalt 269 millioner kroner i udbytte i 2022 til de to stiftere og EQT, og der er lagt op til yderligere udbetaling af 753 millioner kroner i udbytte i 2023.

Direktør for selskabet er Jacob Just-Bomholt.

“I september 2022 lancerede vi femte generation af vores Trios-scanner, og det har været med til at cementere vores position som svaret på Apple inden for tandlægeindustrien. Det har fået en fantastisk modtagelse og sælger rigtig godt,” siger han til avisen.