Artikel top billede

(Foto: Kombit/PR)

Kombit knokler med at finde årsag til login-problemer på Aula: “Det er naturligvis vigtigt, at alle brugere har adgang“

Kombit skriver i et mailsvar til Computerworld, at de i løbet af de seneste uger har hørt fra brugere, der har udfordringer med at logge på Aulas app, og at der arbejdes ihærdigt på at få identificeret, hvor problemerne opstår.

Kommunernes it-fællesskab, Kombit, der står bag Aula, svarer nu på den kritik fra brugere, der den seneste uge er haglet ned over kommunikationsplatformen, der bruges af over to millioner forældre, elever og lærer.

”Vi har i de seneste uger hørt fra brugere, der har udfordringer med at logge på Aulas app. Det er naturligvis vigtigt, at alle brugere har adgang – også til app’en – derfor arbejdes der ihærdigt på at få identificeret, hvor problemerne opstår, så vi kan få dem løst i samarbejde med STIL – Styrelsen for It og Læring – som står for vores grundlæggende login-løsning;” oplyser Kombits pressechef Henrik Kirkeskov i et mailsvar til Computerworld.

En lang række brugere melder om, at Aula-appen er decideret umulig at logge ind på, efter appens opdateringer i sidste uge.

”Ud af det blå kan jeg pludselig ikke længere logge på Aula på min spritnye Galaxy S23," skriver en af brugerne i en anmeldese i Google Play-butik efter den nye Aula-opdatering.

Ifølge Kombit er det dog kun en mindre del af brugerene, der oplever problemer med at logge ind:

”Øjebliksbilledet er, at vi nu har cirka samme trafik på app’en som tidligere, så langt de fleste brugere oplever ikke ”log ind” udfordringer i Aula,” skriver Kombit yderligere i mailen.

Som løsning på eventuelt login-problemer svarer Kombit:

”Det er vigtigt, at man som forælder eller medarbejder ikke logger ind med unilogins brugernavn og adgangskode, men bruger MitID eller den løsning, som kommunen har valgt for deres medarbejdere.”

Computerworld har spurgt, hvordan det kan lade sig gøre, at man sender en opdatering ud, som ikke lader til at være gennemtestet. Til det svarer Kombit:

”Vores opdateringer bliver generelt testet på en lang række devices. For eksempel er denne opdatering blevet testet grundigt på syv forskellige iPhone-modeller, to iPad-modeller og syv forskellige Android-modeller.”