Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Brugerstorm over Aula efter ny opdatering: ”Jeg er tvunget til at bruge en app, der ikke virker”

En lang række brugere melder, at det efter sidste uges opdatering er umuligt at logge ind på Aula-appen, der bruges af mere end to millioner forældre, elever og lærer i Danmark.

”Umuligt at logge ind.”

”Appen vil ikke virke efter opdatering og der er INTET support. Fanme for ringe....”

”Virker stadig ikke.”

Sådan lyder et udsnit af en lang række kritiske kommentarer fra frustrerede brugere af Aula-appen, der anvendes af mere end to millioner danske skoleelever, forældre og lærer.

Men efter appens seneste opdateringer i sidste uge, melder en lang række brugere, at Aula-appen er decideret umulig at logge ind på.

”Den virker ikke efter opdatering. Så jeg er tvunget til at bruge en app, der ikke virker,” skrev en bruger 27 april i en anmeldelse på Google Play.

Sur 1. maj

Alene fra i går, 1. maj, er det væltet ind med kritiske kommentarer om Aula-appen i Googles Play-butik samt Apples App Store.

Et udsnit af dem lyder:

”Efter sidste opdatering, er det simpelthen umuligt at logge på Aula. Det er en ommer til jer/aula der har været i gang.. Se nu og få det fixet for ind i H.. da..”

”Ud af det blå kan jeg pludselig ikke længere logge på Aula på min spritnye Galaxy S23. Efter MitID-godkendelse står den bare og hænger på callback-URL'en, og så sker der ikke mere, trods geninstallation og ryddet cache. Ulempen er, at jeg ikke kan følge mine børns gøren og laden. Fordelen er, at jeg ikke kan bruge Aula, som selv på en af markedets hurtigste telefoner er den langsomste, mest ustabile, bruger-uvenlige oplevelse jeg kan forestille mig. Det er under al kritik.”

”Kan ikke logge på.”

”Efter nyeste opdatering virker min faceid-indgang til Aula ikke længere. Det er et ret stort problem. I bedes hurtigt opdatere, så det kommer til at virke igen.”

”Er da gået helt i kiks ! Jeg kan ikke logge på appen – kun via browser? Hvad dælen skal man stille op? Når jeg forsøger at logge på appen, skal jeg logge på med MitID – når den er godkendt smider den mig direkte tilbage for at logge på MitID, det er sgu dumt.”

En versionshistorik af Aula på Apples App Store, viser at appen løbende er blevet opdateret.

Men login-problemerne lader særligt til være opstået efter en større opdatering af Aula 23 april.

26. april udkom en ny opdatereting på App Store med ”mindre fejlrettelser.”

I Google Play-butik udkom den seneste opdatering 28. april med ”få fejlrettelser”. Men ingen af opdateringerne lader altså til at have løst problemet.

Det skulle stadig være muligt at logge ind på Aula gennem en browser.

Aula kravspecificeres og indkøbes af KOMBIT, kommunernes it-fællesskab, og udvikles af Netcompany.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Kombit, efter Netcompany henviser til dem.