Artikel top billede

Arrangement: Spot et levende bjørnedyr

Skoler landet over indsamler i disse uger lav og mos i naturen, som forskere på Statens Naturhistoriske Museum herefter undersøger for mikroliv – og på gratis arrangementer kan man selv kigge med.

Bjørne er blandt klodens største landpattedyr og aftvinger med god grund respekt i naturen.

Men reelt er deres navnebrødre i slægten bjørnedyr eller tardigrader endnu mere bad-ass. Mange af arterne klarer for eksempel både årelang nedfrysning, total udtørring, ekstreme kuldegrader og endda hård kosmisk stråling med et skuldertræk.

Hen over foråret sætter Statens Naturhistoriske Museum bjørnedyret under lup.

Skoleelever landet over indsamler og indsender i disse uger prøver på mos og lav fra naturen, som forskere herefter studerer nærmere med henblik på at kortlægge og studere mikroliv, herunder tardigrader.

Hen over tre weekender i maj og juni kan man gratis se forskerne over skulderen og måske selv finde bjørnedyr på gratis arrangementer i Naturens Hus, der ligger i tilknytning til museet.

Der er beskrevet cirka 1.150 slags tardigrader, men man formoder, at der findes mere end 10.000 forskellige.

De anses for at være i familie med leddyr eller fladorme, og set forfra ligner de faktisk bjørne lidt – om end de dog har otte ben og heller ikke er hverken hurtigløbere eller har for vane at rive hovedet af forbipasserende.

De allerstørste måler 1,5 millimeter i længden og de mindste blot 0,05 mm. Men det kan man altså måske selv være heldig at få syn for i Naturens Hus.

Læs mere praktisk information om arrangementerne her.
IT-JOB

Sports Connection ApS

IT Business Developers

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere