Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Bog: Endelig forstår vi organisationer

I ny, dansk udgivelse sammenfatter ledelsesteoretikeren Henry Mintzberg sin forskning gennem mere end 40 år om, hvorfor organisationer handler, som de gør.

Midt i juni udkommer seneste bog fra den canadiske ledelses- og organisationsteoretiker Henry Mintzberg på dansk.

Den har titlen ”Endelig forstår vi organisationer!” og handler om præcis dét: Nemlig at kategorisere og forstå den ellers let uhåndgribelige kultur og funktion i virksomheder og organisationer som andet end summen af regnskaber, produktion og KPI’er.

Mintzberg hører til blandt de klassiske organisationsteoretikere.

Hans centrale pointe er, at man er nødt til at se nærmere på, hvorfor og hvordan organisationer handler, som de gør, for effektivt at kunne forstå og lede dem.

I bogen deler han sine tanker om, hvordan en organisation bruger for eksempel håndværk og videnskab til at træffe beslutninger og udøve ledelse.

Samtidig introducerer han de basale byggesten bag organisationsdesign.

Forfatteren ser også på de grundlæggende og afledte organisationsformer- og kræfter, som definerer organisationer og på, hvordan de er med til at forankre organisationens form og overgangen mellem forskellige livscyklusser.

Endelig diskuterer han, hvordan man bedst kan strukturere organisationen, så den bliver i stand til at udvikle sig og arbejde mere fremadrettet.

Bogen er en syntese af Henry Mintzbergs arbejde gennem de seneste 40 år, og i denne ultrakorte præsentation fremlægger forfatteren sine tanker om, hvorfor hans nye udgivelse er relevant.

Titel: Endelig forstår vi organisationer!

Forfatter: Henry Mintzberg.

Udkommer 14. juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere