Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Rigspolitiets it-situation er ‘meget bekymrende’ - politiet skal fremover afrapportere to gange om året

Rigspolitiets it-situation er ‘meget bekymrende,’ siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) i kølvandet på en række store forsinkelser og fordyrelser. Politiet skal fremover afrapportere direkte til ministeren om fremdrift to gange om året.

“Jeg finder Rigspolitiets it-situation meget bekymrende.”

Sådan lyder det fra justitsminister Peter Hummelgaard (S) i forbindelse med, at Rigspolitiets er klar med en omfattende replanlægning og ommøblering af hele den store it-portefølje.

Ommøbleringen betyder, at Rigspolitiets it-afdeling med CIO Stig Lundbech i spidsen enten lukker eller udskyder knap halvdelen af alle sine it-projekter.

Justitsministeren peger i en orientering til Folketingets Retsudvalg på, at en række af Rigspolitiets store it-projekter er ramt af både væsentlige forsinkelser og store fordyrelser.

“Politiet har konstateret tiltagende udfordringer med at sikre fremdrift i Rigspolitiets it-udviklingsprojekter,” skriver han.

Hertil kommer, at politiet har problemer med at leve op til de gældende love og regler, når det gælder eksempelvis udbud og databeskyttelse - blandt andet fordi politiet er bundet af tudsegamle it-systemer, som ikke længere er tidssvarende.

Afrapportering

Tilbage står nu omkring 45 it-systemer, som i de kommende år skal prioriteres, og som politiet sætter alle sejl ind på at få i mål.

Peter Hummelgaard har nu bestemt, at Rigspolitiet to gange om året skal afrapportere om fremdriften i den resterende og næsten halverede projekt-portefølje.

“Jeg har bedt Rigspolitiet om halvårligt at afrapportere til mig om status på og fremdriften med it-udviklingsporteføljen,” meddeler ministeren.

Han skriver, at det ‘står klart,’ at der er brug for et “langt sejt træk, som ikke desto mindre er nødvendigt for at få skabt det fundament og de rammer, som politiet har behov for.”