Artikel top billede

Den mest direkte vej til tech-firmaernes samvittighed nu engang gennem deres tegnebog

Computerworlds og IFO’s store undersøgelse viser virkeligheden, når man sætter tal på kunders og brugeres forventninger til leverandørerne.

Det er hverken prisen eller innovative produkter, der scorer højest, når danske it-professionelle bliver spurgt om, hvad de lægger vægt på hos it-leverandørerne.

Heller ikke, at it-leverandøren bliver set som en attraktiv arbejdsplads. Det ligger faktisk helt i bund.

I toppen finder vi til gengæld kompetente medarbejdere og leveringsevne samt leveringssikkerhed.

Det er det, som danske it-professionelle går mest op i, når de sætter jagten ind på en ny leverandør til deres kommende it-projekter.

Det viser Computerworlds Image-undersøgelse 2023. Her har vi bedt en række it-professionelle om at vurdere, hvilke kriterier, der er vigtigst for dem, når de skal vælge en it-leverandør.

Undersøgelsen giver en unik indsigt ind i et ofte højspændt it-marked hvor du som it-kunde skal kunne balancere interessen i aktuelle super-hypede teknologier som AI op imod behovet for at have stabile, sikre og troværdige partnere til forløb som løber tre, fem eller ti år.

Du køber samarbejde og ro i maven

Det er ikke nemt. Og selv alverdens magiske kvadranter fra Gartner, scoreboards og Service Level Agreements kan ikke skjule at før eller siden må du tage springet og skrive under på kontrakten.

Derfor gælder det, som det har gjort i samtlige fem år Computerworld har lavet Image-undersøgelsen sammen med Institut for Opinionsanalyse, at du køber ikke digitalisering af din it-leverandør. Du køber samarbejde og ro i maven.

I det hele taget viser undersøgelsen, at troværdighed, gode medarbejdere og kvaliteten af ens ydelser er i højsædet når der skal leveres til it-kunderne.

Desuden er der godt nyt til særligt de virksomheder der ikke konkurrerer på pris alene. Prisen er nemlig ikke altafgørende for de danske it-professionelle.

Det er således 37 procent, vurderer, at det har "meget stor betydning." – mod 65 procent der giver samme score til behovet for kompetente og problemløsende medarbejdere.

En enkelt opsang skal der dog være plads til: Blot 17 procent af deltagerne i undersøgelsen vurderer at it-leverandørens ansvarlighed over for miljø og samfund er har ”meget stor betydning”.

Det er en skam.

For vi har som samfund brug for de ansvarlige tech-virksomheder.

Og mens det er ved at blive bedre, ikke mindst fordi politikerne i både EU og i Folketinget nu fokuserer på techs store indflydelse, så er den mest direkte vej til tech-firmaernes samvittighed nu engang gennem deres tegnebog.