Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Har Microsoft stadig landets bedste image?: Sådan har vi fundet vindere og tabere i Computerworlds store image-undersøgelse

Image 2023: Hvilken it-virksomhed har det bedste image i Danmark lige nu? Det har Computerworld for femte år i træk fundet svaret på i vores store undersøgelse blandt professionelle it-folk.

Dette er en artikel fra Computerworlds store årlige Image-undersøgelse af it-branchen. Resultaterne af undersøgelsen offentliggøres løbende over de kommende par uger.

De professionelle it-kunder har talt. Computerworld kan derfor for femte år i streg over de kommende uger afsløre, hvordan de professionelle it-folk ser på 50 væsentlige it-leverandører på det danske marked.

Undersøgelsen er gennemført online blandt it-professionelle i danske virksomheder, organisationer og offentlige institutioner i april 2023.

Målet er at undersøge, hvilket image de 50 væsentlige it-virksomheder på det danske marked har på en række parametre.

Resultatet er en unik indsigt i, hvem der i danske it-professionelles øjne leverer ydelse af høj kvalitet, hvem de har tiltro til, og hvilke virksomheder de tror vil udvikle sig positivt i fremtiden.

Da virksomhederne er omtrent de samme, som indgik i Computerworlds image-analyse i 2022, kan årets analyse igen i år præsentere image-udviklingstendenser på en række parametre for alle virksomhederne.

Deltagerne blev screenet for, om de var relevante deltagere i undersøgelsen, i den forstand at de var ansat hos en kunde til en eller flere it-virksomheder, og om de i forbindelse med deres arbejde havde kendskab til en eller flere it-virksomheder som kunder eller brugere af ydelser eller produkter. I alt cirka 650 respondenter har på denne måde kvalificeret sig til at deltage i undersøgelsen.

Respondenterne blev først bedt om at angive, hvor stor betydning de tillagde 13 parametre, når de generelt skulle bedømme it-virksomheders image.

Herefter blev de bedt om at angive, hvor godt de kender de 50 it-virksomheder med hensyn til at have en mening om deres image.

Resultatet er en unik indsigt i, hvem der i de danske it-professionelles øjne leverer ydelse af høj kvalitet, hvem de har tiltro til, og hvilke virksomheder de tror vil udvikle sig positivt i fremtiden.

Resultaterne finder du på Computerworld over de kommende uger. God læselyst!

Køb rapporten

Metoden er udviklet af IFO - Instituttet for Opinionsanalyse, som også har gennemført undersøgelsen og beregningerne for Computerworld. Den samlede rapport og en præsentation kan købes ved henvendelse til Palle Klinke Hansen, IFO. Pris: 33.,000 kroner eksklusive moms.

Her er de 13 parametre, som deltagerne i undersøgelsen skulle tage i betragtning:

  • Veldrevet og økonomisk sund virksomhed
  • Kompetent ledelse
  • Kompetente, problemløsende og servicemindede medarbejdere
  • Konkurrencedygtige løsninger/produkter - pris/kvalitetsforhold
  • Innovativ, nytænkende, produktudvikling
  • En troværdig virksomhed, som jeg har sympati for
  • Produkter/ydelser/service af høj kvalitet
  • En virksomhed, som vil udvikle sig positivt
  • Ansvarlighed - overfor miljø, samfund, medarbejdere
  • Kommunikation/markedsføring overfor dig som kunde/bruger
  • Serviceniveau/support, rådgivning og tilgængelighed af kontaktpersoner
  • Leveringsevne - leveringstid og leveringssikkerhed (overholdelse af aftaler/leveringstid)
  • Nytteværdi af ydelser/løsninger/produkter for din virksomhed/organisation