Artikel top billede

(Foto: Nets)

Nets vil sælge MitID

Salget kan dog løbe ud i sandet, hvis det vurderes, at det vil true dansk it-infrastruktur.

Knap nok har danskerne taget Mit ID til sig, før Nets nu vil sælge driftsdelen af tjenesten til en ny udenlandsk ejer. Det skriver Børsen.

Der er dog en række sikkerhedshensyn, der kan få handlen til at løbe ud i sandet.

Både Nets, Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, der ejer MitID, er i dialog med Erhvervsstyrelsen for at sikre, at handlen ikke bliver blokeret af den såkaldte investeringsscreeningslov.

Loven er til for at sikre, at Danmarks digitale infrastruktur ikke kan blive truet, hvis kritisk it bliver solgt til udenlandske købere.

Børsen skriver, at det er den kommende køber af MitID, der skal søge om at få handlen godkendt under investeringsscreeningsloven, som Danmark og resten af EU-landene indførte i 2021, men ejergruppen af MitID arbejder mod at sikre, at købet glider igennem så let så muligt.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen vil salget ikke få betydning for danskerne, da Nets er forpligtet til at drifte og udvikle MitID uanset om salget bliver gennemført.

Børsen skriver yderligere, at Nets ikke ønsker at udtale sig om processen med at finde en ny ejer til den såkaldte e-ID-forretning, der nu har været i gang i mere end otte måneder.

MitID blev lanceret i 2021 og har gradvist erstattet NemID.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere