Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk konsulenthus køber svensk selskab / EG opkøber samarbejdspartner / Modekoncern indfører ny AI-teknologi / Sparekasse med stor investering: Vil tiltrække it-folk

Morgen-briefing: Dansk konsulenthus køber svensk selskab / EG opkøber samarbejdspartner / Modekoncern indfører ny AI-teknologi / Sparekasse med stor investering: Vil tiltrække it-folk

Godmorgen!

Velkommen til sidste tredje morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om flere opkøb og investeringer samt en modekoncern, der tager AI til sig.

God læselyst og god weekend.

Dansk konsulenthus køber svensk selskab

Det danske forretnings- og it-konsulenthus Emagine opkøber af det svenske IT-konsulenthus Skillspark.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Vi har en fælles ambition om at udfordre de klassiske dynamikker på konsulentmarkedet og tror begge på, at en nøglekomponent til at lykkes med det er at udvikle fleksible og skalerbare services, der drager fordel af IT-talent fra hele verden,” siger Anders Gratte, CEO i Emagine i meddelelsen.

EG opkøber samarbejdspartner

Koncernen EG køber samarbejdspartneren Infocd for at styrke positionen som leverandør af branchesoftware inden for boligadministration.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"InfoCD kender vi som en dygtig samarbejdspartner med innovativ software, der gør det nemt for kunderne digitalt at håndtere dokumenter og data. InfoCD's løsninger, der allerede integreret til EG's boligsystemer, passer godt ind i porteføljen af løsninger, der kan håndtere hele processen omkring byggeri, bygninger og beboere", siger Mikkel Bardram, CEO i EG i meddelelsen.

Modekoncern indfører ny AI-teknologi

Modekoncernen Kaufmann har udviklet en ny ChatGPT. Målet er at styrke bundlinjen og reducere time-to-markedet for de mere end 8.000 nye produkter, der årligt tilføjes virksomhedens online-sortiment.

Det sker i samarbejde med e-commerce-konsulenthuset Impact.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Vi har høje forventninger til, hvad Chat GPT kan betyde for omsætningen de kommende år. Før i tiden kunne nye produkter nemt ligge online i tre-fire uger uden beskrivelse, hvilket selvsagt var dårligt for salget. Nu sikrer vi, at alle enheder har en beskrivende tekst, så snart de lander på vores lager, og samtidig sparer vi rigtig meget arbejdstid. Så det vil helt klart kunne ses på bundlinjen,” siger Dennis Sørensen, der er Head of e-commerce hos Kaufmann.

Sparekasse med stor investering: Vil tiltrække it-folk

Sparekassen Sjælland-Fyn investerer 285 millioner kroner i et nyt kraftcenter på 4.500 kvadratmeter i Carlsberg Byen i København.

De 4.500 kvadratmeter fordeler sig på 5 etager i Nebelong Hus, som er en del af Carls Tårn, og står klar til indflytning i 2025.

Samtidig vil der blive etableret moderne miljøer til blandt andet IT-specialister og andre centrale stabs- og specialistfunktioner, lyder det i en meddelelse.

"Vi kan se, at der - afhængig af, hvor man er i sit livsforløb - kan være forskel på, om man foretrækker at bo i en lejlighed i hovedstaden eller et parcelhus med have i Holbæk. Vi vil gerne kunne tilbyde både nuværende og kommende medarbejdere begge muligheder, så vi kan tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere," siger administrerende direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson, i meddelelsen.