Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nvidia RTX 4070 grafikkortet får sig snart en lillebror. Se, hvordan det yder i forhold til AMD's konkurrent her. (Foto: IDG/Computerworld)

Nu ved vi, hvem der fører i budget-kampen mellem Nvidias og AMD’s grafikkort

Lækkede performance-tal viser, hvad styrkeforholdet er mellem Nvidias og AMD's kommende budget-grafikkort. Prisen er dog den helt store joker.

En ny generation af mere prisvenlige grafikkort fra både AMD og Nvidia er i støbeskeen.

Begge grafikkortspecialister vil inden længe slippe sine respektive bud på prisreducerede varianter af sine henholdsvis Radeon RX 7000 og Geforce RTX 4000 serier.

Og nyligt lækkede benchmark-resultater fra industri-benchmark programmet 3DMark giver nu dugfriske tal på, hvor de to serier står i forhold til hinanden og overfor den forrige generation.

Nvidia vinder første runde

I det ene ringhjørne er Nvidias kommende RTX 4060 Ti, som forventes at være bygget omkring den AD106-chip, som i dag findes i bærbare med RTX 4070 grafik ombord. Den er ifølge testprogrammet udstyret med otte gigabyte hukommelse, men en 16 gigabyte version skulle også være på tapetet.

Den skal dyste med AMD’s kommende RX 7600 kort, som ligeledes er testet med otte gigabyte hukommelse.

I den duel løber Nvidia med teten i samtlige af 3DMarks underdiscipliner, hvor RTX 4060 Ti er mellem 10 og 70 procent foran RX 7700 kortet, alt efter test. I den mest krævende test, Fire Strike Ultra i 4K, haler RX 7600 kortet dog ind, men ingen af kortene sigter dog efter at levere brugbare opdateringshastigheder ved de højeste opløsninger og mest krævende indstillinger.

Netmediet Videocardz noterer her, at resultaterne er indsamlet fra forskelligartede systemer, hvorfor resultaterne ikke tåler direkte sammenligning, men kun giver indikationer om de indbyrdes forhold. Samtidig er grafikdriverne ikke færdigoptimerede endnu.

Slaget om prisen

Mens det nye AMD kort halser efter sin nye Nvidia konkurrent, markerer den sig ved at byde på et væsentligt performance-løft i forhold til sin forgænger RX 6600. Her yder den i snit en tredjedel bedre end den forrige generation.

Omvendt forholder det sig med Nvidias kommende RTX 4060 Ti, som ikke yder meget mere end 10 procent over sin forgænger, RTX 3060 Ti.

Hvilket kort, der i sidste ende med at være mest attraktivt, vil dog blive afgjort på prisen, som oftest er afgørende i den billigere ende af grafikkortmarkedet.

Hvor AMD’s RX 6600 i dag kan erhverves for godt 1.700 kroner, skal der slippes mindst 3.000 kroner for et RTX 3060 Ti med Nvidia-kræfter ombord.

Holder AMD og Nvidia et lignende prisspænd mellem den nye generation af kort, kan AMD’s nye kort blive et spændende bud på et yderst budgetvenligt kort.


Loading ikon