Artikel top billede

Streaming på Disney+: Hvis bare fortiden lod ham og hans rottweilere være i fred

Jeff Bridges brillerer i den roste thrillerserie The Old Man som aldrende CIA-agent, der virkelig bare ville ønske, at fortiden lod ham og hans rottweilere være i fred.

De færreste kan se Jeff Bridges uden at tænke på hans glansrolle som den gennemført verdensfjerne slacker Jeff ”The Dude” Lebowski. Men manden har trods alt spillet en næsten uendelig række roller, og det er praktisk taget altid umagen værd at give produktioner med Bridges en chance.

Således også med The Old Man, hvor han spiller hovedrollen som den tidligere CIA-agent Dan Chase, der – med god grund, skal det vise sig – har levet off the grid i 30 år. Det passer ham helt udmærket, for han har jo sine rottweilere som selskab.

Men da fortiden uvelkomment stikker næsen frem i form af en lejemorder, som Chase beklageligvis er nødt til at nedlægge, er der ingen vej uden om at tage benene på nakken.

I front for modstanderne er FBI-manden Harold Harper (John Lithgow), der får til opgave at lede indsatsen for gøre Dan Chase godt og grundigt kold. Men som hovedpersonen konstaterer: ”Hvis du sender flere folk efter mig, så kommer de tilbage i poser.”

The Old Man er en af den slags serier, som af en eller anden grund – og på trods af fremragende navne i hovedrollerne – har levet et lidt stille liv, siden den blev frigivet sidste sommer.

Men den er både velspillet, spændende og har høstet betydelig ros; bl.a. i form af en Rotten Tomato approval rating på hele 97%.

Det er da også bekræftet, at de aktuelt syv episoder i sæson 1 får selskab af en sæson 2, som indledte produktionen i foråret.

Forhåbentlig går det også lidt hurtigere med at få anden sæson i kassen end forløberen, der først blev forsinket af pandemien og dernæst af Jeff Bridges cancerbehandling, der angiveligt – og heldigvis – forløb med succes.

Se traileren til The Old Man her.

Titel: The Old Man / Første sæson kan streames på Disney+