Artikel top billede

Ikea køber softwarefirma

For et ukendt beløb har Ikea købt et amerikansk softwarefirma, der har kunder som H&M, DHL og Uber.

Svenske Ikea har købt det amerikanske Made4Net, der er et softwarefirma med speciale i forsyningskæder.

Købet sker som led i Ikeas plan om en større ekspansion i USA, hvor møbelgiganten sigter mod at øge sit onlinesalg.

Det skriver Reuters. Købesummen er ikke offentlig.

Made4nets software analyserer virksomheders varehuse, arbejdernes produktivitet og leveringsruter for at finde effektivitetsgevinster og reducere omkostninger.

Opkøbet sker. fordi Ikea ønsker at optimere sin lager- og logistikdrift, da kunder i stigende grad efterspørger levering næste dag eller samme dag.

Ikea planlægger at åbne 17 større og mindre butikker i USA den kommende tid samt at opgradere eksisterende butikker.

USA er Ikeas næststørste marked målt efter Tyskland.

I henhold til købsaftalen vil Made4Net fungere som et uafhængigt datterselskab og fortsætte med at betjene sine eksisterende kunder, som omfatter H&M, DHL og Uber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere