Artikel top billede

Mark Zuckerberg kommer Apple i forkøbet: Her er Metas nye VR-brille

Facebook moderselskab Meta har løftet sløret for nye Quest 3-brille. Det sker blot få dage før, at Apple ventes at præsentere et lignende produkt.

Det lader til Mark Zuckerberg forsøger at stjæle lidt af opmærksomheden, før Apple på mandag ventes at præsentere en ny digital headset-brille.

For torsdag aften kunne Facebooks moderselskab Meta annoncere den tredje generation af selskabet Meta Quest-brille, der ifølge Facebook både er en virtual reality-brille og en mixed reality-brille.

Ifølge Meta er den nye brille udstyret med indbyggede skærme med en højere opløsning, flere hestekræfter og et tyndere og komfortabelt design.

Meta oplyser, at den nye briller vil blive gjort tilgængelige for forbrugerne i løbet efteråret.

Mere end 500 apps

Meta oplyser, at Quest 3 er kompatibel med det katalog på mere end 500 VR-spil og apps, som allerede i dag findes til Quest 2.

Her er prisen

I USA får den billigste variant af brillen med 128 lagerplads en startpris på 4300 danske kroner, mens forgængeren, Meta Quest 2, fastholdes i sortiment til en start pris på 299,99 dollar, hvilket svarer til cirka 2.100 kroner.

Apple kommende brille ventes dog at blive betydeligt mere bekostelig end Metas.

Flere amerikanske medier har berettet, at Apples headset ventes at blive sat til salg til en pris på op mod 3.000 dollar, hvilket svarer til cirka 20.000 kroner.

I så fald kan man forestille sig en markedssituation, hvor Apple forsøger at sætter sig på den dyre del af markedet, mens Meta går efter den bredere og billigere del af markedet.