Artikel top billede

Apple kan være på vej med nyt headset: Her er, hvad vi ved om selskabets første nye produkt siden Apple Watch

Det har været undervejs i syv år, men nu er Apple langt om længe på trapperne med sit nye headset, der bringer selskabet på direkte kollisionskurs med Facebook. Blive klogere på headsettes mange nye funktioner her.

Apple har angiveligt arbejdet på det i knap syv år.

Men allerede om ganske få måneder kan omverden få syn for sagen.

For ifølge det amerikanske erhvervsmerdie Bloomberg ventes det, at Apple i løbet af foråret vil afsløre sit længeventede reality-headset for offentligheden, som ifølge mediet kan få navnet Reality Pro og på det amerikanske marked vil få en startpris på 3.000 dollar (cirka 20.000 danske kroner).

Efter præsentationen i foråret vil der dog formodentligt gå yderligere nogle måneder før, at produketet kan lande i hænderne på forbrugerne, men Bloomberg forventer, at det vil ligge klar på butikshylderne inden årets udgang.

Med lanceringen af headsettet vil Apple bringe selv i direkte konkurrence med Meta, Facebooks moderselskab, som i slutningen af 2022 lancerede headsettet Meta Quest Pro, som skal understøttes selskabets satsning på det såkaldte Metaverse.

Unik betjening

En helt central funktionen i Apples headset vil ifølge Bloomberg være en unik betjening, hvor brugeren ikke skal bruge controller, men i stedet styrer headsettet via øjne og hånd.

Headsettet vil således være udstyret med indvendige sensorer, som registrerer brugerens øjenbevægelser samt udvendige kameraer, som kan registrerer brugerens håndbevægelser.

Brugeren vil således kunne "pege" på et ikon eller en knap ved at kigge på det, og herefter ”klikke” på det ved at samle sin tommel og pegefinger.

Udstyret med smart dreje-knap

Headsettet vil fungere både som virtual reality og augmented-reality-headset.

Virtual reality er kendetegnet ved at tilbyde en alt omsluttende digital virkelighed, mens AR mikser den fysiske verden med den digitale verden.

Ifølge Bloomberg vil Apples nye headset desuden være udstyret med en drejeknap, der minder om den digitale krone som Apple Watch er udstyret med, der gør det muligt for brugeren af skifte mellem AR og VR.

Reality Pro-headsettet er trådløst, men det tyder på, at Apple for at undgå overophedning vil være udstyret det med et eksternt batteri, og det eksterne batteri vil have kapacitet til to timers brug.

Bloomberg oplyser dog, at Apple også har udviklet prototyper med et integeret batteri.

Vil få velkendte apps

Realiy Pro-headset vil også kunne fungere som et sekundært skrivebord på Apples Mac-computere, og vil ligeledes være udstyret med en række standard-apps, som allerede kendes fra både Mac og iOS.

Det gælder Safari, Foto, Mail, Beskeder, Apple TV og App Store.

Computerworld talte tidligere på året med det danske udviklingshus Shape, der ser et stort potentiale i at udvikle apps til et kommende headset fra Apple.

Det kan du læse mere om herunder_