Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

AI har ført til flere politianmeldelser hos Erhvervsstyrelsen

AI og maskinlæring har været den direkte årsag til, at Erhvervstyrelsen i flere tilfælde har været i stand til at politianmelde virksomheder.

Brug af AI og maskinlæring har været den direkte årsag til, at Erhvervsstyrelsen har været i stand til at opdage og politianmelde virksomheder på kant med loven.

Styrelsens direktør, Katrine Winding, siger til Børsen, at det hjemmebyggede it-system, som Erhvervsstyrelsen indførte i 2021, gør det muligt at opdage mønstre og sammenhænge i datamængder, som menneskelige medarbejdere umuligt kan overskue.

I mønstrene kan der være tegn på svindel.

“Vi fanger flere, for vi forebygger ved at udtage til kontrol på et tidligt stadie, og der standser vi mere, end vi gjorde tidligere ved at stoppe registreringerne. Men for en række sager ligger der stadig et kæmpe arbejde efter kontrollen med efterforskning hos politiet, da vi politianmelder meget mere end tidligere,” siger hun.

Hun peger på, at Erhvervsstyrelsen aldrig lader systemerne træffe beslutninger.

Erhvervsstyrelsen har anvendt maskinlæring i nogle år til blandt andet at gennemgå de 270.000 regnskaber, der årligt indsendes til virk.dk. Hver af dem har typisk op mod 10.000 datapunkter - herunder flere fritekst-felter.