Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Oracle fyrer hundredevis af medarbejdere i datter-selskab

Oracle opsiger flere hundrede medarbejdere i datter-selskabet Cerner, som selskabet købte for et halvt år siden i kæmpe-satsning.

Oracle fyrer hundredevis af medarbejdere i sit store datterselskab Cerner, som Oracle købte i december i selskabets største opkøb nogensinde.

Oracle lagde dengang 28,3 milliarder dollar på bordet for Cerner, som for Oracle skal fungere som rambuk ind på det mægtige marked for sundheds-it.

Cerner leverer en række software-løsninger til sygehus-sektoren - primært i USA.

Ifølge Business Insider skyldes fyringerne ikke mindst en strid mellem Cerner og amerikanske Department for Veterans Affairs Office om en løsning, som Cerner har leveret.

Department for Veterans Affairs Office mener, at der er problemer med perfomance, medicin-håndtering, patient-registrering og mange andre ting i systemet.

Du kan læse mere om problemerne hos myndigheden her.

Vores amerikanske søstermedie, Computerworld.com, skriver, at fyringerne i Cerner kaster en skygge over Oracles store forventninger til opkøbet af Cerner, som er det største, som Oracle nogensinde har gennemført - og som spiller en vigtig rolle i Oracles vækstplaner.

Oracles øverste chef for Europa, Richard Smith, fortalte fornylig til os, at Cerner blandt andet skal anvendes til at udbrede en global cloud-løsning.

Oracle har netop offentliggjort et af sine bedste regnskaber nogensinde.