Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

USA klar til at blokere: AWS, Microsoft og Google skal ikke kunne sælge cloud til kinesiske kunder

I fremtiden skal Amazon Web Services (AWS), Microsoft og Google søge om at få lov, hvis kinesiske kunder skal have adgang til cloud-tjenester, som gør brug af særligt avancerede chips.

Den amerikanske regering er parat til at begrænse kinesiske virksomheders adgang til cloud-tjenester fra store amerikanske it-giganter som Amazon Webservices (AWS) Microsoft og Google.

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til kilder med kendskab planerne.

Bliver de nye regler indført, vil det betyde, at selskaberne skal søge om tilladelse hos de amerikanske myndigheder, hvis de ønsker at give kinesiske kunder adgang til cloud-ydelser, som er baseret på særligt avancerede chip baseret med kunstig intelligens.

Reglerne kommer efter, at den amerikanske regering for nylig annoncerede at de vil begrænse kinesiske virksomheders adgang til særlige metaller, der anvendes i avancerede chips.

Vil lukke smuthul

Her har flere analytiker dog påpeget, at det vil være muligt for kinesiske virksomheder at få adgang til lignende computerkraft ved at anvende cloudtjenester, som er udstyret med tilsvarende avancerede chips.

“Enhver kinesisk virksomhed, der ønsker adgang til Nvidia A100, vil kunne få adgang til chippen fra en hvilken som helst cloud-udbyder. Det ville være fuldstændig lovligt,” lød det fra Emily Weinstein, som forsker i sikkerhed og ny teknologi ved Georgetown University, ifølge Wall Street Journal.

Ifølge Wall Street Journal skal de kommende begrænsninger i adgangen til cloud-tjenester ses som udtryk for, at man ønsker at lukke den form for smuthuller i reguleringen.