Artikel top billede

Finske grænsevagter fanger terrormistænkt russisk nynazist med hjælp fra ansigtsgenkendelse

Ved hjælp af ansigtsgenkendelse har finske grænsevagter stoppet en russisk mand, der er mistænkt for at have begået terrorhandlinger i Ukraine.

Brugen af ansigtsgenkendelse er et af de mest kontroversielle spørgsmål i den internationale tech-verden.

Men ikke desto mindre bliver teknologien anvendt i flere og flere sammenhæng, og herherjemme har fodboldklubben Brøndby fået grønt lys til at anvende teknologien i forbindelse med fodboldkampe.

For nylig har teknologien også givet pote i Finland, hvor finske grænsevagter ifølge det finske public-service-medie Yle har brugt software til ansigtsgenkendelse til at pågribe en terrormistænkt russisk nynazist

Stoppet ved et rutinetjek

Manden, der rejste under navnet Voislav Torden blev ifølge Yle stoppet ved et rutinetjek,da han var ved at boarde et fly til den franske by Nice.

Men software til ansigtsgenkendelse vurderede, at han udover identiteten Voislav Torden også tidligere havde anvendt navnet Jan Petrovskiy og havde indrejseforbud i både Tjekkiet og Norge.

Ifølge Yle er den tilbageholdte russiske mand 36 år og mistænkt for at have begået terrorhandlinger i Ukraine, hvor han angiveligt var ledende medlem af en russisk nynazistisk paramilitær-gruppe.