Artikel top billede

Det gode med det onde: Anden sæson af Wheel of Time er klar

Amazon Primes serieudgave af monsterværket The Wheel of Time fortsætter med endnu mere fantasy-ramasjang, forræderi, lede monstre og endda Den Onde selv.

Det er svært at komme uden om The Wheel of Time, hvis man er til fantasy, og Robert Jordans 14 murstensbøger om det godes kamp mod det onde er blevet en ekstremt populær nyklassiker indenfor genren.

1. september har de indledende tre afsnit af sæson to i Amazons serieudgave premiere. Det sker dog på baggrund af en lidt blandet modtagelse af den første sæson, der kom ud i 2021.

Her var først og fremmest bred enighed om, at serien var ekstremt flot produceret og med fine skuespilpræstationer.

Særligt gør Rosamund Pike det eminent som den hemmelighedsfulde og lejlighedsvist intrigante magiker Moiraine, der tager fem unge mennesker på en episk rejse for at finde ud af hvem af dem der er potentiel verdensfrelser eller -ødelægger.

I halen har det umage hold horder af blodtørstige uhyrer, nederdrægtige inkvisitoriske torturbødler og såmænd Den Onde selv (spillet af svensk/libanesiske Fares Fares).

På den anden side søger serien også at komprimere og genfortælle så meget af bogseriens indledende bind i en grad, at man skal holde tungen meget lige i munden for at følge med.

Serieskaberne har desuden lagt sig så meget i selen for at tilgodese praktisk taget samtlige minoriteter i handling og skuespilsammensætning, at serien ville få rigtig fine karakterer, hvis den var akademisk stiløvelse i intersektionalistisk mangfoldighedslære.

Men det må man tage med. Det vigtigste er dog, at den fortæller en god og forståelig historie, og her tager skaberne forhåbentlig seerne lidt mere i hånden i anden sæson.

Skulle man – før eller efter at have set serien – få mod på også at læse bøgerne, er her også mere end rigeligt at tage fat på.

Selv nåede Robert Jordan beklageligvis at drage hinsides, før han fik sat de sidste punktummer, hvorfor hans ekstremt produktive kollega Brandon Sanderson fik til opgave at skrive de sidste tre af i alt 14 bind færdig.

Med tiden nåede den samlede bogserie op på præcis 4.410.036 ord – svarende til mere end 19 døgns audio, hvis man hellere vil lytte – hvilket gør bøgerne i The Wheel of Time knap tre gange mere omfangsrige end selv Stephen King megaværk om The Dark Tower. Det er dog alligevel noget.

Se trailer til sæson 2 af The Wheel of Time her.

Titel: Wheel of Time

Sæson 2, premiere 1. september på Amazon Prime




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere