Artikel top billede

Efter faldende resultater: Qualcomm fyrer mere end 1.400 ansatte

Chipdesigneren Qualcomm afskediger over 1.400 ansatte efter et faldende overskud. Selskabet har dog lige smidt penge efter et stort fodboldsponsorat.

Qualcomm fyrer over 1.400 ansatte.

Den californisk-baserede chipdesigner vil afskedige 1.258 ansatte i Californien.

Derudover står selskabet til at fyre omkring 150 ansatte i Storbritannien.

Det skriver The Register.

Det sker efter faldende resultater i selskabets seneste regnskab, hvor selskabets CEO, Cristiano Amon, også advarede om besparelser:

"Vi har et konservativt syn på markedet, og vi vil proaktivt tage yderligere omkostningsforanstaltninger," lød det fra direktøren efter regnskabet.

Det fremgik også af selskabets seneste regnskab, at der ville ske reduktioner:

”Mens vi er i gang med at udvikle vores planer, forventer vi i øjeblikket, at disse tiltag hovedsageligt vil bestå af nedskæringer i arbejdsstyrken, og i forbindelse med sådanne handlinger vil vi forvente at pådrage os betydelige yderligere omstruktureringsomkostninger, hvoraf en væsentlig del forventer vi at pådrage os i fjerde kvartal af regnskabsåret 2023.”

Og nu er der så kommet tal på, hvor mange der skal fyres.

Qualcomm har omkring 50.000 ansatte på verdensplan – tilbage i 2021 var det tal 45.000, men det steg, efter Qualcomm opkøbte Nuvia.

Ifølge mediet vil fyringerne begynde 13. december 2023. Det er blandt andet ingeniører, der bliver ramt.

Qualcomm har ellers lige spenderet 180 millioner pund (1,5 milliarder kroner) på at sponsorere det britiske fodboldhold Manchester United i tre år, med Snapdragon CPU-mærket på holdtrøjer.

Qualcomm har ikke ønsket at kommentere The Registers historie.