Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

På billedet her ser vi IBM’s supercomputer Summit.

Storbritannien vil skyde milliarder i ny supercomputer-satsning

En ny supercomputer skal sikre, at Storbritannien sammen med Kina og USA kan være med helt i front i det store kunstig intelligens-kapløb.

Den britiske planlægger at investere 225 millioner pund eller lige knap 2 milliarder kroner i en ny supercomputer, der skal arbejde med kunstig intelligens-modeller

Det skriver CNBC.

Ifølge mediet er den britiske supercomputer-satsnings et tegn på, at Storbritannien har ambitioner om sammen med USA og Kina at være helt i front i det kunstig intelligens-kapløb, der i øjeblikket er i gang.

Computeren vil blive bygget på universitetet i Bristol i samarbejde med Hewlett Packard Enterprise, og den vil få navnet Isambard-AI, og vil dermed blive opkaldt efter britiske forsker Isambard Brunel.

Tusindvis af superchip

Den britiske supercomputer vil være udstyret med intet mindre end 5.448 Grace Hopper Superchip, der er udviklet af Nvidia, og Ifølge den britiske regering vil der være tale om den mest avancerede computer i Storbritannien.

Når den er færdigbygget vil den blive 10 gange hurtigere end den hidtil hurtigste maskine i Storbritanien, og det er forhåbningen, at den sammen med en anden britiske supercomputer i Cambridge, vil kunne skabe forskningsmæssige gennembrud inden for fusionsenergi, sundheds-it og udvikling af klimamodeller.

Ifølge den seneste udgave af ranglisten Top500 Supercomputer, er den amerikanske supercomputer Frontier, i øjeblikket verdens hurtigste.

Frontier er installeret i Oak Ridge National Laboratory uden for Nashville Tennessee.

Den britiske regering forventer, at Isambard-AI vil være i drift i forsommeren 2024.