Artikel top billede

(Foto: Uddannelses- og Forskningsministeriet.)

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund får "temmelig stor næse" i sag om udbud til over 70 millioner kroner

Uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund (M), får en stor næse i en sag om it-projekt, som Danmarks Tekniske Universitet sendte i udbud uden godkendelse fra Finansudvalget.

Christina Egelund, der er uddannelses- og forskningsminister (M) har fået en "temmlig stor næse" af Finansudvalget.

Det sker i en sag om et it-projekt om et nyt studieadministrativt system, som Danmarks Tekniske Universitet (DTU) sendte i udbud i maj 2022 på vegne af syv universiteter. Det skete dog uden først at forelægge det for Finansudvalget.

Det skriver TV2 via Ritzau.

"Finansudvalget i Folketinget giver i dag en temmelig stor næse til uddannelses- og forskningsministeren og til ministeriet i en alvorlig sag," lyder det i en skriftlig kommentar fra Finansudvalgets formand Simon Kollerup (S).

Udbuddet til det nye studieadministrative system i udbud havde en værdi på mere end 70 millioner kroner og skulle derfor have været godkendt af Finansudvalget først.

Først halvanden uge inden kontraktens underskrivelse blev udvalget orienteret, hvilket gjorde Finansudvalgets behandling af aktstykket unødigt presset, lyder det.

På det sociale medie X lægger Christina Egelund sig da også ned og kalder kritikken for "absolut berettiget".

Tog sin begyndelse under anden minister

Sagen om udbuddet tog sin begyndelse under en helt anden minister, nemlig S-ministeren Jesper Petersen, der var uddannelses- og forskningsminister under den tidligere S-regering.

Den nye minister på området blev dog orienteret om sagen i maj 2023, men orienterede ikke udvalget. Derfor rammer kritikken både ministeren og ministeriet.

"Kritikken får de, fordi de med åbne øjne er kørt over for rødt i den økonomiske politik og ikke har overholdt den såkaldte budgetvejledning," lyder det fra Finansudvalgets formand Simon Kollerup.

Vejledningen, som Simon Kollerup nævner, er en vejledning, der skal være med til at sikre, at der er klarhed over, hvad pengene bliver brugt på samt at Folketinget kan føre nødvendig parlamentarisk kontrol.

På det sociale medie X kalder Christina Egelund i en kort kommentar næsen for ”absolut berettiget kritik, desværre”.