Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Regeringen vil investere 100 millioner kroner i forskning i kunstig intelligens

Kunstig intelligens bliver en konkurrenceparameter fremover, og derfor skal Danmark styrke sin position. Derfor vil regeringen afsætte 100 millioner til forskning i kunstig intelligens.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) indleder fredag drøftelser med Folketingets partier om, hvordan man skal prioritere den såkaldte forskningsreserve, hvor der er 3,2 milliarder kroner at fordele.

I den forbindelse vil ministeren og regeringen afsætte 100 millioner kroner til forskning i kunstig intelligens.

Det siger Christina Egelund til Ritzau.

"Man vil se nye ting, der mere er et kig ind i fremtiden. Det gælder en forøget satsning på rumforskning med 125 millioner i bidrag til European Space Agency, og som det andet prioriterer vi 100 millioner til forskning i kunstig intelligens," lyder det fra ministeren.

Ifølge hende vil kunstig intelligens nemlig være en parameter, Danmark skal konkurrere med andre lande om at være stærkest på.

Og selvom de 100 millioner kroner, der indledningsvis afsættes på området, måske ikke batter det store sammenlignet med de penge, som tech-giganter og andre lande sprøjter i udvikling og forskning i kunstig intelligens, så skal forskningsmiljøerne i Danmark også kunne følge med, forklarer ministeren.

"Jeg synes i virkeligheden, at Danmark har bevist, at når vi satser på et område og beslutter os for, at her vil vi være dygtige, kan vi være med. Det vi kan på eksempelvis life science-området, der indiskutabelt er i verdensklasse," lyder det fra Christina Egelund.

"Fantastisk med 100 millioner mere"

Udmeldingen om flere penge til at forske i kunstig intelligens modtages med åbne arme fra Dansk Industri.

Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri siger:

"Det er på mange både fantastisk og helt naturligt at regeringen prioriterer forskning i kunstig intelligens."

Ifølge ham har Danmark en stolt forskningstradition i de discipliner der ligger opad og udgør kunstig intelligens, som man skal investere og styrke.

"Derfor hilser vi i den grad prioriteringen velkommen," lyder det videre fra Andreas Holbak Espersen.