Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Apple indstiller mere end 10 års kamp for sms’ens afløser: Vil understøtte RCS i 2024

Apple lader omsider resten af verdenen ind i sin besked-app.

Et par år efter at Apple introducerede iPhonen introducerede selskabet sin besked-app og denne tilhørende lukkede platform til deling af musik, billeder, videoer og andet indhold som går ud over de tekniske begrænsninger der ligger i de aldrende sms- og mms-standarder.

Sideløbende med Apples beskeder udviklede den alternative RCS-standard fra GSM Association sig, som siden sin debut på Samsung-enheder i 2012 er blevet til en fælles åben standard ombord på Android-telefoner.

Fra Apple side har RCS ikke været implementeret, hvilket har ekskluderet Android-brugere fra at bruge mere avancerede funktioner i samtaler og hvor brugere uden iPhone-app’en fremhæves med en grøn taleboble.

Det slutter dog snart.

Fra og med sidst 2024 vil Apple understøtte RCS Universal Profile, lyder det i en melding fra selskabet som vil implemente den nuværende version af standarden som defineret af brancheorganisationen GSM Association.

”Vi tror på at RCS Universal Profile vil give et bedre sammenspilsoplevelse i forhold til sms og mms. Det vil virke sammen med iMessage, som vil fortsætte med at være den bedste og mest sikre beskedoplevelse for Apple-brugere,” lyder det fra selskabet.

'Køb din mor en iPhone'

Apples åbenhed overfor RCS er nyfunden.

For bare et år siden, lød det fra Apples Tim Cook til et event, at den manglende sammenspil mellem besked-platforme bedst løses ved at investere i en iPhone.

”Køb din mor en iPhone,” lød det spøgefuldt fra Apple-direktøren, da en reporter spurgte ind til en brugers vanskeligheder ved at dele billeder med sin mor, som brugte en Android-telefon.

Flere muligheder

Modsat de tidligere standarder som sms og mms giver RCS nye muligheder såsom chat over wi-fi, gruppesamtaler og overblik over læste beskeder, mens der også kan ses, hvorvidt der aktivt bliver tastet på den anden side af chat-konversationen.

På sigt kan flere, mere avancerede muligheder bygges ind i RCS, såsom en sikret funktion til godkendelse af en betalinger eller modtagelse af en billet.

RCS-standarden er dog mindre standardiseret end sms og mms teknologierne, hvilket giver teleoperatører mulighed for at afvige fra den såkaldte ’Universal Profile’, og dermed låse funktioner til et givent netværk eller afskærme visse funktioner fra et netværk. Apples integration af den universelle profil modarbejder dog dette.