Artikel top billede

Streaming: Halvgud med udfordringer på skolefronten

De enormt populære bøger om Percy Jackson kommer nu i serieudgave på Disney+.

Hvis man har teenagere eller halvvoksne børn i hjemmet, er der ret god sandsynlighed for at nogle af Rick Riordans populære og ret underholdende bøger om Percy Jackson enten står i reolen eller har aflagt besøg fra biblioteket.

20. december kommer første afsnit af otte i serien "Percy Jackson and the Olympians" på Disney+.

Her kommer hovedpersonen i uføre på sin skole efter at have pulveriseret sin matematiklærer – den slags sker jo – og opdager efterfølgende, at han er søn af den græske gud Poseidon.

Dette åbenbarer en verden af mytologi og magi, og Percy vikles ind i et eventyr, der involverer guder, helte og diverse sagnvæsener.

Undervejs tager han ophold på Halvblodslejren, der er en træningslejr for halvguder, hvor Percy møder andre unge med lidt specielle forældre.

Sammen med sine venner Annabeth, datter af gudinden Athena, og Grover, en satyr, må Percy kæmpe mod mytologiske væsener, løse gåder og konfrontere deres skæbne i en kamp for at redde både den mytologiske og den menneskelige verden.

Modsat de to tidligere og – blandt fans – ikke specielt elskede film om Percy Jackson, skulle serien angiveligt være en rimeligt trofast tilpasning af Riordans bøger og er ventet med spænding.

Baseret på traileren ser der heller ikke ud til at være sparet på produktionen.

Titel: Percy Jackson and the Olympians
Otte afsnit, første episode har premiere 20. december på Disney+