Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kæmpe-opkøbet er nu helt afsluttet: Broadcom køber VMware for næsten 500 milliarder kroner

Det er endegyldigt slut. Broadcom har købt VMware. Det sker efter de sidste myndigheder har godkendt handelen. Opkøbssummen lyder på svimlende 473 milliarder kroner. Broadcom vil nu ændre kundernes muligheder inden for cloud-miljøer.

Broadcoms opkøb af VMware har været en forsinket affære.

Nu er opkøbet dog endeligt afsluttet, efter det tirsdag blev meldt ud, at de kinesiske konkurrencemyndigheder havde godkendt handelen.

"Vi er glade for at byde VMware velkommen til Broadcom og samle vores ingeniør-første, innovationscentrerede teams, mens vi tager endnu et vigtigt skridt fremad i opbygningen af ​​verdens førende infrastrukturteknologivirksomhed, " udtaler CEO for Broadcom Hock Tan i en meddelelse og fortsætter:

"Med en fælles fokus på kundesucces, sammen er vi godt positioneret til at gøre det muligt for globale virksomheder at omfavne private og hybride cloudmiljøer, hvilket gør dem mere sikre og modstandsdygtige. Broadcom har en lang erfaring med at investere i de virksomheder, vi erhverver for at drive bæredygtig vækst, og det vil fortsætte med VMware til gavn for de interessenter, vi betjener."

Iføle Reuters ligger købssummen på 69 milliarder dollar, svarende til 473 milliarder kroner.

Broadcom havde håbet på, at handlen var gået igennem langt hurtigere og lettere, men myndigheder i både USA og Europa havde deres tvivl og det grønne lys kom efter lange forhandlinger, hvor Broadcom lovede, at VMwares tjenester fortsat ville kunne benyttes med konkurrerende virksomheders tjenester efter opkøbet.

Broadcom vil bruge opkøbet til at gøre det muligt for kunderne at skabe og modernisere deres private og hybride cloudmiljøer.

Broadcom vil investere i VMware Cloud Foundation, softwarestakken, der fungerer som grundlaget for private og hybride skyer.

Dertil vil VMware tilbyde et katalog af tjenester til modernisering og optimering af cloud- og edge-miljøer, herunder VMware Tanzu.

VMware udvikler virtualiseringssoftware, mens Broadcom designer, udvikler og leverer en bred vifte af halvleder-, virksomhedssoftware og sikkerhedsløsninger.