Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter opkøb til næsten 500 milliarder kroner: Broadcom deler VMware op i fire områder

Broadcom har nu købt VMware og er gået i gang med at opdele virksomheden i fire afdelinger, som fremover skal være søjlerne i selskabet.

Broadcom har købt VMware for svimlende 473 milliarder kroner, og nu skal den nye ejer gøre sin indflydelse gældende.

Det sker i første omgang med en rokade i VMwares struktur.

Det skriver The Register.

Mediet har efter henvendelse til Broadcom fået at vide, at VMware fremover vil blive drevet i fire divisioner:

  • VMware Cloud Foundation (VCF), ledet af Krish Prasad, SVP og general manager.

  • Tanzu (TNZ), ledet af Purnima Padmanabhan, VP og general manager.

  • Software-Defined Edge (SDE), ledet af Sanjay Uppal, VP og general manager.

  • Application Networking and Security (ANS), ledet af Umesh Mahajan, VP og general manager.
Med disse fire divisioner inkluderet tæller Broadcom nu 26 divisioner, skriver mediet, som dog ikke har fået svar, hvilke produkter og funktioner der skal høre under hver division.

Den sidste konkurrencemyndighed

Broadcoms opkøb af VMware gik endelig igennem 22. november, efter de kinesiske konkurrencemyndigheder godkendte handelen, som var de sidste, der manglede.

"Vi er glade for at byde VMware velkommen til Broadcom og samle vores ingeniør-første, innovationscentrerede teams, mens vi tager endnu et vigtigt skridt fremad i opbygningen af ​​verdens førende infrastruktur- og teknologivirksomhed, " udtaler CEO for Broadcom Hock Tan i en meddelelse.

Broadcom havde håbet på, at handlen var gået igennem langt hurtigere og lettere, men myndigheder i både USA og Europa havde deres tvivl, og det grønne lys kom efter lange forhandlinger, hvor Broadcom lovede, at VMwares tjenester fortsat ville kunne benyttes med konkurrerende virksomheders tjenester efter opkøbet.

Broadcom vil bruge opkøbet til at gøre det muligt for kunderne at skabe og modernisere deres private og hybride cloudmiljøer.

Broadcom vil investere i VMware Cloud Foundation, softwarestakken, der fungerer som grundlaget for private og hybride skyer.

Dertil vil VMware tilbyde et katalog af tjenester til modernisering og optimering af cloud- og edge-miljøer herunder VMware Tanzu.

VMware udvikler virtualiseringssoftware, mens Broadcom designer, udvikler og leverer en bred vifte af halvleder-, virksomhedssoftware og sikkerhedsløsninger.