Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Film: Meget mere sværdkamp i det skotske højland

Under sloganet ”There Can Be Only One” opnåede de oprindelige Highlander-film stor popularitet, og nu vil skuespilleren Henry Cavill og John Wick-instruktøren Chad Stahelski genoplive konceptet.

Skuespilleren Henry Cavill er ikke kun kendt for sin rolle som hovedperson i serien om The Witcher, men også for at spille Superman i Man of Steel. Han er samtidig dybt fascineret af fantasy, spiller Dungeons & Dragons og har generelt taget en solid dukkert i det, man kan betegne som geek culture.

Derfor er det måske heller ikke sært, at netop han kommer til at spille hovedrollen i den kommende Highlander-film.

Her vil Cavill agere skotsk sværdkæmper, der lever evigt – eller i hvert indtil det lykkes en eller anden skurk at gøre ham et hoved kortere.

Ideen med filmen er at genopleve den franchise, der startede med den originale og meget charmerende "Highlander"-film fra 1986, der havde Christopher Lambert og Sean Connery i hovedrollerne.

Siden kom fem ret elendige efterfølgere til foruden en tv-serie, der løb over skærmene i årene 1992-2001.

Den nye film vil blive instrueret af Chad Stahelski, kendt for hans arbejde på "John Wick"-serien. Derfor er der også en forventning om – eller risiko for – at filmen får en hel del fællestræk med den populære og ultravoldelige actionserie. Blot med sværd og skotsk accent.

Filmen forventes at blive en produktion i den helt store stil og med et budget på over 100 millioner US-dollar. Produktionen kommer til at starte i det nye år.

Det er stadig meget småt med plotdetaljer, men Stahelski har antydet, at filmen vil inkorporere elementer og karakterer fra både film- og tv-serie.

Filmen ventes at få premiere i 2026, og det eneste, man formentlig kan være sikker på, er at salig Sean Connery – der ovenfor ses sammen med Christopher Lambert i rollen som Connor MacLeod – ikke er på rollelisten. Med mindre altså producenterne beslutter at genoplive ham med AI.