Artikel top billede

Bog: Velskrevet håndbog til ledere og dem, der gerne vil være det

Henrik Ørholsts nyeste bog Byggesten til godt lederskab belyser gennem både kortfattet og forståelig samt praktiske erfaringer fra danske topchefer, hvad der kendetegner både gode og knap så gode ledere.

Ledelse, karriere og strategiarbejde er discipliner, der kan være at få greb om. Men det kan læres med øvelse og lidt inspiration, og det er præcis hvad Henrik Ørholst har leveret gennem snart mange år.

Han optræder ikke kun som erhvervskommentator, men også som skribent og forfatter.

Senest har han blandt andet skrevet bøger om strategi samt om at tage kontrol over sin seniorkarriere, og nu er han på gaden med bogen "Byggesten til godt lederskab."

Her adresserer Ørholst både selve definitionen af lederskab, ser på forskellen mellem god og dårlig ledelse og beskæftiger sig med selve spørgsmålet om, hvorvidt ledelsesevner kan læres.

I bogen fremhæver han desuden vigtigheden af agil ledelse og strategisk tænkning samt ser på nogle af de udfordringer, som særligt unge ledere står overfor.

Men han kommer også omkring vigtigheden af diversitet i ledelse, bæredygtighed, klimaovervejelser, effektiv krisehåndtering og særlige udfordringer i familieejede virksomheder. Samt hvordan kunstig intelligens kommer til at spille med i fremtiden.

Forfatteren belyser pointer og nuancer gennem en række interviews med bl.a. Danske Banks Carsten Egeriis, Berlingskes Mette Østergaard, SFs leder Pia Olsen Dyhr, allestedsnærværende Martin Thorborg og flere andre.

Ligeledes kommer vi omkring forskelle i ledelseskultur og strategi på tværs af både danske og internationale koncerner.

For eksempel giver Henrik Ørholst et sammenfattende bud på, hvorfor giganten ØK sank til bunds, mens A.P. Møller-Maersk steg til vejrs som et af verdens største containerrederier.

”Byggesten til godt lederskab” er i lighed med Henrik Ørholsts øvrige bøger velskrevet, velinformeret og værd at læse. Uanset om man er leder, gerne vil være det eller helst er fri.

Til allersidst rummer den en ekstremt righoldig litteratur- og artikelliste, så man eventuelt kan fortsætte på egen hånd.

Titel: Byggesten til godt lederskab
Af Henrik Ørholst