Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

AI-billedgeneratoren Midjourney sagsøges af tusindvis af kunsterne i massesøgsmål – uheldig liste ser dagens lys

Midjourney er havnet i en copyright retssag mod 4.700 kunstnere. Og en uheldig liste er kommet frem.

Midjourney er den seneste tid blevet en af de mest profilerede AI-billedgeneratorer. Men med berømmelse kommer også bagsiden af medaljen, og det mærker Midjourney nu.

Selskabet er nemlig havnet i et stort copyright-søgsmål, hvor 4.700 kunstnere i USA sagsøger Midjourney ved at udnytte og kopiere kunstnernes immaterielle rettigheder.

Især med henblik på, at brugere af værktøjet specifikt kan bede om at få genereret et billede i en bestemt kunstners stil.

Det skriver The Register.

Sagsøgerne har i forbindelse med retssagen delt en liste med navne på kunstnere og deres billedstile, som påstås at blive udnyttet.

Listen er angiveligt udarbejdet af Midjourney, og den dækker over stilarter og kunstnere, som programmet har lært af.

Sagsøgere hævder, at Midjourney uretmæssigt er blevet trænet med indhold, der har ophavsrettelig beskyttelse.

Endda påstår de, at den omtalte liste er lavet af Midjourneys CEO, David Holz.

"Med andre ord offentliggjorde Holz en liste over kunstnere, som Midjourney-billedproduktet genkender med det udtrykkelige formål, at disse navne bliver brugt af brugere og licenstagere af Midjourney-billedproduktet som udtryk i prompter. Holzs kommentar og listen er forblevet tilgængelige lige siden," påstår sagsøgernes advokater i et retsdokument.

Midjourney har ikke ønsket at kommentere historien for The Register.

Se listen med kunstnere her.

Det er ikke længe siden, at avisen New York Times lagde sag en mod Microsoft og OpenAI for at træne AI-modeller på avisens artikler uden tilladelse. Det er begyndelsen på en række principielle sager mellem AI-leverandører og de klassiske indholdsproducenter.