Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tech-virksomheder topper listen over de stærkeste brands

Det er amerikanske tech-virksomheder, der dominerer liste over verdens meste værdifulde brands. Få overblikket over dem alle her.

På trods af de seneste års seneste teknologiskepsis, er de fem mest værdifulde brands i verden alle tech-virksomheder.

Det fremgår af den selskabet Brand Finance årlige liste over verdens 500 mest værdifulde brands.

På årets liste indtager Apple førstepladsen, hvilket betyder, at selskabet er gået én plads frem sammenlignet med i fjor, hvor iPhone-producenten måtte nøjes med andenpladsen.

I stedet er det Microsoft, der i år indtager andenpladsen, mens vi på tredjepladsen finder Google. Vi skal sålede også helt ned på fjerdepladsen, før 2023's mest værdifulde brand dukker op, nemlig Amazon.

De stærke ikke-amerikanske brands

Koreanske Samsung, der er den højestplacerede ikke-amerikanske virksomhed, lander på en femteplads, mens den amerikanske supermarkedskæde Wallmart er det mest værdifulde brand uden for tech-branchen.

Tiktok/Douyin er på syvende pladsen det bedst placerede kinesiske brand, mens Facebook på 8. pladsen er tilbage i top 10 efter, at selskabet i 2023 måtte tage til takke med en 14. plads.

Uden for top 10 er det værd at bemærke, at Tesla er raslet ned af listen fra en 9. plads i fjor til en 18. plads i år, mens Danmark i år har to brands i top 500. Her er Lego nummer 282, mens Novo Nordisk er nummer 470.

Her er top 10

2024
2023
Name

12 Apple
24 Microsoft
3
3 Google
41 Amazon
56 Samsung Group
65 Walmart
710 TikTok/Douyin
8
14 Facebook
9
11 Deutsche Telekom
10
7 ICBC

Se hele listen her.