Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Yan Ke/Unsplash)

Ny lovgivning på vej: Kan tvinge cloud-giganter til at afsløre vigtige kundedata

I fremtiden kan cloud-giganter få ansvaret for at skulle undersøge og indrapportere oplysninger om sine kunder til den amerikanske stat. Målet med lovgivningen er at forhindre, at særligt kinesiske virksomheder bruge amerikanske teknologi til at udvikle AI-løsninger med militær anvendelse.

Virksomheder som Amazon, Microsoft og Googles moderselskab Alphabet kan blive pålagt at afsløre kundedata om ikke-amerikanske virksomheder, der bruger deres cloud-platforme til at udvikle kunstig intelligens-løsninger.

Det fremgår at et nyt lovforslag fra den amerikanske regering, der kræver, at cloud-virksomheder skal offentliggøre oplysninger om kundernes navne, ip-adresser og rapportere om såkaldt mistænkelig adfærd.

Ifølge Bloomberg kan kravene bruges til at blokere for kinesiske virksomheders adgang til til datacenter-faciliteter, der spiller en afgørende rolle i at træne og hoste kunstig intelligens-løsninger.

Reglerne indebærer samtidig, at ansvaret for at indsamle, opbevare og analyse kundedataerne er pålagte cloud-leverandørerne, og ifølge Bloomberg minder reglerne på den led om den regulering, som finansindustrien er underlagt.

Har indført flere eksportforbud

USA har tidligere indført flere eksportforbud, der begrænser amerikanske virksomheders mulighed for at eksportere avancerede chip og andre AI-komponenter til lande som Kina, Rusland og Iran.

Den seneste stramning af eksport-reglerne, der blev indført i oktober, har blandt andet ramt chip-giganten Nvidia.

Den amerikanske regerings mål med at indføre denne type lovgivning er ifølge Bloomberg, at undgå, at kinesiske selskaber kan bruge amerikansk teknologi til at udvikle kunstig intelligens-modeller, som kan anvendes militært.

“Kommer disse modeller i hænderne på ikke-statslige aktører eller folk, der ikke er vores allierede, vil det være meget farligt,” oplyser den amerikanske handelsminister Gina Raimondo til Bloomberg.