Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Snart vil du kunne dele filer mellem Android-telefoner ved at holde dem tæt på hinanden

Google og Samsung samarbejder om Airdrop-alternativ: Vil give Android-telefoner mulighed for nemt at dele filer mellem telefoner, tablets og chromebooks.

En af de mest enkelte måder at overføre filer, fotos, videoer eller kontaktoplysninger mellem smartphones er Apples AirDrop-funktion, hvor overførslen kan indledes ved blot at føre to telefoner op mod hinanden.

Funktionen er dog alene afgrænset til iPhones, mens blandt Android-telefoner er begrænset til alternativer, hvor de enkelte mærker ikke er glade for at dele data sammen.

Et nyt samarbejde mellem Google og Samsung vil dog lette situationen, hvor de to tech-giganter vil deles om en ’Quick Share’ app.

Quick Share er navnet på Samsungs eksisterende løsning, men Googles pendant ’Nearby Share’ vil altså skifte til samme navn som Samsungs og fremover kunne dele data med de sydkoreanske telefoner fra selskabet.

Her kan der deles blandt andet fotos, videoer og filer mellem Samsung og Google enheder baseret på Android. Det gælder også selskabets tablets og Chromebooks, noterer netmediet Cnet.

Ved at klikke på app-ikonet vil man få en liste over tilgængelige enheder i nærheden, forklarer Google i et blog-opslag, mens selskabet forsikrer, at man kan justere ens privatlivsindstillinger til at styre, hvem der kan identificere ens enhed og sende filer til den.

Virker også hos andre mærker

Den nye funktionalitet vil også give gevinst hos brugere af andre Android-producenter, da de også kan hente Googles Quick Share app og dermed kunne dele filer med andre Android-enheder med app’en ombord.

Enkelte funktioner, såsom muligheden for at dele filer med flere enheder på en gang, er dog udeladt i Googles version af app’en.

Funktionen udrulles fra og med starten af februar måned ved gradvist at blive tilgængelig på en række enheder.

Google forsikrer samtidig, at Nearby Share programmet til Windows også vil fungere i samspil med Quick Share senere på året.