Artikel top billede

(Foto: Qëndrim Fazliu)

AWS fylder mere og mere i Amazons forretning: Så meget har verdens største cloududbyder tjent på et år

Amazons cloud-division er det hurtigst voksende område i virksomheden.

Amazon er kommet med regnskab for 2023, og det er voldsomt høje tal, der er tale om.

Amazon som helhed har tocifret vækst, og den totale omsætning vokser med 12 procent og ender på 3.937 milliarder kroner – altså 3,9 billioner kroner.

Størstedelen af omsætningen kommer fra salget på Amazons handelsplatform i Nordamerika, som udgør en omsætning på 2.417 milliarder. Det er en vækst på 12 procent i forhold til året før.

Amazons salg fra webshoppen i resten af verden vokser med 11 procent og lander på 898,7 milliarder kroner.

Endelig er der Amazon Web Services (AWS), som er det forrentningssegment, der vokser mest med 13 procent år-til-år.

Omsætningen for AWS var i 2023 på 622 milliarder kroner.

AWS er verdens største leverandør af cloud-teknologi på verdensplan. Cloud-segmentets andel af Amazons samlede forrentning udgør derved 15,8 procent af omsætningen i 2023. I 2021 var dette tal på 13 procent.

Bundlinjen for Amazon lander i 2023 på 208 milliarder kroner på tværs af forretningssegmenter.

”Selvom vi opnåede en meningsfuld omsætning, driftsindtægt og frie pengestrømme, er det, vi er mest tilfredse med, den fortsatte forbedring af opfindelsen og kundeoplevelsen på tværs af vores virksomheder.”

Det udtaler Amazons CEO, Andy Jassy, i en meddelelse og fortsætter:

”Regionaliseringen af ​​vores amerikanske opfyldelsesnetværk førte til vores hurtigste leveringshastigheder nogensinde for Prime-medlemmer, samtidig med at vi sænkede vores omkostninger til at betjene; AWS' fortsatte langsigtede fokus på kunder og funktionslevering, kombineret med nye genAI-funktioner som Bedrock, Q og Trainium har givet genlyd hos kunderne og begynder at blive afspejlet i vores samlede resultater.”