Artikel top billede

Nej, din tandbørste er ikke farlig: Tre millioner smarte eltandbørster blev alligevel ikke brugt i et DDoS-angreb

Der var tale om en sproglig misforståelse, da schweizisk medie onsdag skrev, at tre millioner eltandbørster blev brugt i et DdoS-angreb. Computerworld citerede mediet, men har nu rettet den oprindelige artikel.

Gårsdagens mest læste historie på Computerworld er formentligt en and.

Tre millioner smarte eltandbørster er nemlig ikke blevet forvandlet til en sci-fi hær som led i et DDoS-angreb mod et schweizisk selskab. Der var tale om et hypotetisk eksempel.

Det skriver mediet Bleepingcomputer, som har fået en note tilsendt af cybersikkerhedsselskabet Fortinet - hvorfra medarbejderen, der er citeret for at fortælle om den spøjse historie, er ansat.

Noten lyder:

"For at præcisere blev emnet tandbørster, der bruges til DDoS-angreb, præsenteret under et interview (med den schweiziske avis Aargauer Zeitung, red.) som en illustration af en given type angreb, og det er ikke baseret på forskning fra Fortinet eller FortiGuard Labs."

"Det fremgår, at på grund af oversættelser, er fortællingen vedrørende dette emne blevet strakt til det punkt, hvor hypotetiske og faktiske scenarier er slørede."

I et forsøg på at finde hoved og hale i historien har Computerworld rettet henvendelse til Fortinets danske afdeling, men der er ingen svar kommet.

Tilbage er, at historien om de tre millioner sci-fi tandbørster er for god til at være sand - og er formentligt en and.