Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Film: Nye monster-slag på vej i biografmørket

Der er klø i metermål, når Godzilla og King Kong atter mødes. I Godzilla x Kong skal de to bæster dog lære at samarbejde, og vi får lidt mere baggrund og oprindelseshistorie.

Så er der atter møde i monsterklubben, når ”Godzilla x Kong: The New Empire” lander i biograferne ultimo marts. Filmen er en opfølger til ”Godzilla vs. Kong” fra 2021.

Har man mistet overblikket over de utallige monstre, som buldrer rundt og smadrer alt på deres vej, er der hjælp at hente. Denne gang får vi nemlig lidt mere baggrund.

Kæmpeaben King Kong og det bestrålede reptil Godzilla tilhører titanerne. En temmelig dysfunktionel familie af alt fra kæmpemøl til aggressive blæksprutter i overstørrelse. Det er blandt andet titanernes oprindelseshistorie, som den nye film dykker ned i.

Helt bogstaveligt skal vi ned under jordens overflade. Fra Arthur Conan Doyles og Michael Crichtons ”The Lost World” ved vi, at forhistoriske væsner skam findes. Ofte på isolerede og eksotiske destinationer. Tilsat lidt Jules Verne ”Rejsen til Jordens indre” er vi ved at være der.

Traileren for Godzilla x Kong afslører, at vores hule klode gemmer på pænt ubehagelige overraskelser.

Forskningsfirmaet Monarch, som vi mødte første gang i ”Godzilla” fra 2014, prøver at rede trådene ud, hvilket kun gør katastrofen værre. I stedet bliver det op til aben og reptilet at samarbejde og redde jordkloden.

DDet er femte gang, at de to monstres universer smelter sammen. Udover Godzilla vs. Kong har titanerne haft hovedrollen i ”Kong: Skull Island” (2017), ”Godzilla” og efterfølgeren ”Godzilla: King of the Monsters” (2019).

Instruktøren bag den nye monsterfilm, Adam Wingard, kender sine titaner på travet. Han stod også bag Godzilla vs. Kong.

Titel: Godzilla x Kong: The New Empire.

Premiere: 27. marts 2024.