Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Unsplash / David Grandmougin)

Den kommende iPhone-opdatering bliver sprængfyldt med AI: Her er det du kan se frem til

Alt tyder på, at det kommende iOS 18 vil blive spækket med AI-funktioner.

Alt tyder på at, at kunstig intelligens bliver det, der skal trække overskrifter i Apples kommende store overhaling af iPhonens styresystem, iOS 18.

Når iOS 18 offentliggøres til den kommende WWDC-udviklermesse en gang mod slutningen af maj eller begyndelsen af juni, vil Apple satse stort på AI-funktioner, der skal lette hverdagen med iPhonen og tilbyde nye muligheder.

Herunder er et udpluk af, hvad der kan forventes i den store AI-opdatering til iOS.

Klogere Siri

Apples stemmestyrede assistent vil få sig en stor overhaling, hvor det fremover bliver de såkaldte storskalsprogmodeller, der står for at forstå og genere svar på forespørgsler.

Mediet 9toMac skriver, at Apple her vil integrere ’AppleGPT’, en pendant til Googles Gemini, ChatGPT og Microsoft Copilot, som vil udmærke sig ved at fungere selvstændigt på iPhonens hardware, fremfor at skulle forbi en server for at bearbejde forespørgsler.

Dertil skulle AppleGPT kunne gå ud over forståelse af tekst og sprog ved at tilbyde forståelse af lyd og video, skriver mediet.

AI-apps

Apples produktivitetsapps såsom Pages, Keynote og Numbers vil også få Copilot-lignende funktionalitet, ved at kunne tilbyde at generere udkast, sammendrag og mere.

Også hverdagsapps såsom Beskeder vil få lignende generativ kunstig intelligens, som her vil tilbyde auto-afslutning af beskeder, besvarelse af spørgsmål og sammendrag af konversationer på platformen.

iOS’ indbyggede søgefunktion ’Spotlight’ vil også tilegne sig flere AI-assisterede tricks, som gør det muligt for den at udføre mere komplekse opgaver.

Udviklingsmuligheder

For skaren af tredjeparts app- og tjeneste-udviklere til iPhonens økosystem loves der også nye muligheder drevet af kunstig intelligens.

Xcode-udviklingsplatformen vil ifølge Bloomberg få en overhaling, der giver mulighed for at færdiggøre kode og udøve tests af software-kode via AI.

Her drager mediet paralleller til Microsofts Githubs Copilot-funktionalitet, hvor den kunstige intelligens altså kan assistere med ’forudsige og færdiggøre hele kode-blokke’.