Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Rigsrevisionen drejer nøglen om på langvarige sager om ministeriers it-håndtering

Rigsrevisionen lægger efter flere år lægger store sager om ministeriers it-håndtering i skuffen.

Efter at fulgt sagerne nøje i flere år er Rigsrevisionen klar til at lægge sine sager om Finansministeriets, Justitsministeriets og Skatteministeriets it-håndtering i skuffen.

I et såkaldt opfølgningsbrev indstiller revisionen således til afslutning af den store undersøgelse af beslutningsfaserne i de store statslige it-projekter.

Undersøgelsen blev igangsat i 2020 og dykkede ned i 96 it-projekter til i alt mere end syv milliarder kroner fordelt over 15 ministerier.

I forbindelsen med granskningen af ministeriernes beslutnings-faser opdagede Rigsrevisionen dengang, at Finansministeriet, Justitsministet og Skatteministeriet ikke var i stand til ‘i alle tilfælde’ at begrunde deres beslutninger i forbindelse med de store projekter.

De tre ministerier havde således ikke ‘begrundet deres beslutninger om it-projekternes tekniske løsning, udviklingsform og indkøbsform ud fra, hvad der var bedst egnet til det enkelte it-projekt,” som det hed.

Men nu er tingene faldet i hak, konkluderer Rigsrevisionen efter genbesøg af forholdene i de tre ministerier.

Revisionen konkluderer, at de tre ministerier har ‘arbejdet med at sikre, at deres it-projekter bliver risikovurderet i analysefasen, og med at dokumentere valg af teknisk løsning, udviklingsmetode og indkøbsform med udgangspunkt i, hvad der er bedst egnet i projekterne.”