Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Softwareingeniør i Google tiltalt for at lække AI-hemmeligheder til Kina: Risikerer 10 års fængsel

I løbet af det sidste år af sin ansættelse hos Google har en nu tidligere ingeniør tilsyneladende stjålet mere end 500 fortrolige filer, som han sendt videre til to kinesiske virksomheder.

Onsdag morgen, amerikansk tid, blev den kinesiske statsborger Linwei Ding, anholdt på sin bopæl i Newark, Californien.

Ding er tiltalt for at have stjålet forretningshemmeligheder fra Google, hvor han de seneste fire år har arbejdet som softwareingeniør.

Men det sidste år af sin ansættelse i har han tilsyneladende brugt på at stjæle og uploade mere end 500 fortrolige filer – filer, som han sendt videre til to kinesiske virksomheder, som Linwei Ding i hemmelighed arbejdede for.

Det skiver The New York Times.

Ifølge anklageskriftet stjal Ding detaljerede oplysninger om den hardwareinfrastruktur og softwareplatform, der lader Googles supercomputer-datacentre træne store AI-modeller.

De stjålne oplysninger omfattede detaljer om microchips, systemer og software.

Ifølge New York Times skulle Ding blandt andet have stjålet tegninger om nogle af de microchips, som Google selv designer for at reducere deres afhængighed af verdens største chip-producent, Nvidia.

Ding blev ansat af Google i 2019 og begyndte angiveligt sine tyverier tre år senere, mens han blev headhuntet til en stilling som teknologichef i en nystartet kinesisk teknologivirksomhed.

Ifølge anklageskriftet grundlagde Ding sin egen teknologivirksomhed i maj 2023 og sendte et dokument til en chatgruppe, hvor der stod: "Vi har erfaring med Googles platform med ti tusinde kort til beregningskraft; vi skal bare kopiere og opgradere den."

Google blev mistænksom over for Ding i december 2023 og fjernede hans bærbare computer 4. januar 2024, dagen før Ding planlagde at sige sit job op.

Jose Castaneda, en talsmand for Google, sagde: "Vi har strenge sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre tyveri af vores fortrolige kommercielle oplysninger og forretningshemmeligheder. Efter en undersøgelse fandt vi ud af, at denne medarbejder havde stjålet adskillige dokumenter, og vi henviste hurtigt sagen til politiet."

Ding risikerer op til 10 års fængsel og en bøde på 250.000 dollars for hver enkel anklage.