Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Nvidia lancerer ny AI-chip-topmodel: 30 gange hurtigere end forgængeren

Chipproducenten Nvidia er nærmst ustoppelig for tiden. Nu har selskabet lanceret en ny topmodel inden for AI-chips, som er 30 gange hurtigere til visse opgaver.

Der står Nvidia på rigtig meget for tiden. Også her i Danmark, hvor dagens store it-nyhed er købet af en dansk Nvidia AI-supercomputer til næsten trekvart milliard kroner.

Nvidia er netop nu i sving med sin store årlige udviklerkonference, og her kunne topchefen Jensen Huang afsløre firmaets nye topmodel inden for AI-chips med modelnavnet B200. Det skriver Reuters.

Den er 30 gange hurtigere til visse opgaver end den foregående topmodel, hvilket blandt andet skyldes, at den kombinerer to af disse til én enhed.

Nvidias topmodeller bliver typisk brugt til at understøtte og træne chatbots ved at tygge sig igennem enorme mængder af data.

Det er også her, den nye topmodel med tilnavnet “Blackwell” ofte vil blive sat i arbejde.

Topchefen gav dog ingen yderligere tekniske detaljer eller oplysninger om priser under sin keynote på konferencen.

Selv regner Nvidia med, at den nye topmodel B200 vil blive solgt til it-giganter som Amazon, Google, Microsoft, OpenAI og Oracle.

Nvidia er, som den nye danske supercomputer er et eksempel på, ved at skifte fokus fra at sælge chips til at sælge hele systemer.

Ifølge Reuters indeholder den seneste udgave af systemet 72 AI-chips og 36 centrale processorer. I alt omfatter systemet 600.000 dele og vejer 1,36 tons.

Nvidias værdi er vokset voldsomt i løbet af det seneste år, og selskabet er nu det tredje mest værdifulde på børsen i USA efter Microsoft og Apple.

Flere analytikere peger dog på, at det er sandsynligt, at Nvidias børsværdi vil falde i den kommende tid på grund af styrket konkurrence fra flere af de store rivaler på chipmarkedet.

Det gælder både virksomheder som AMD og Intel og flere af it-giganternes egenudviklede chips.

Nvidia-topchefen lancerede også flere mindre nyheder på chip-fronten. Blandt andet lancerer selskabet en række chips til brug for bilindustrien, så biler i fremtiden kan blive udstyret med chatbots.

Nvidia tilbyder også en mængde software til at optimere brugen af selskabets chips og systemer.
Topchefen fortalte blandt andet, at Nvidias software bliver i stand til at streame 3D-verdener til Apples nye Vision Pro-headset.