Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nordjyske Trackunit runder en milliard kroner i omsætning

Den danske it-virksomhed Trackunit har rundet milliard-milepælen ved det seneste regnskab.

Nordjyske Trackunit, der arbejder med IoT-løsninger til byggebranchen, runder en milliard kroner i omsætning for første gang.

Mere specifikt lander omsætningen for 2023 på 1,17 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 177 millioner kroner i forhold til 2022.

Driftsresultatet lander på 364 millioner kroner.

De økonomiske resultater stemmer overens med selskabets forventninger.

"Vi er meget tilfredse med, at vi formår at krydse milepælen på en milliard i omsætning. Det er resultatet af medarbejdernes flotte indsats og et udtryk for, at digitaliseringen af byggeriet er i rivende udvikling," udtaler Søren Brogaard, administrerende direktør for Trackunit i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Her står Trackunit helt centralt placeret som en global SaaS-aktør, der accelererer udviklingen og øger effektivisering på tværs af udlejer, entreprenører og maskinproducenter."

Direktøren mener samtidig, at der fortsat er et stort uforløst potentiale.

”Efterspørgslen på digitale løsninger, der effektiviserer arbejdsgange i byggeriet, er enorm. Trackunit har en ’data lake’, der uden sammenligning er den største i branchen med mere end en billion datapunkter. Af den årsag forventer vi lignende vækst i de kommende år.”

Særligt med AI ser han potentiale i det kommende år, og han forventer, at teknologien vil blive skelsættende for erhvervslivet.

"Vi går fra en 'know-it-all'-mentalitet til en 'learn-it-all'-mentalitet, hvor virksomheder verden over arbejder med, hvordan de kan indarbejde AI og machine learning i deres aktiviteter," siger Søren Brogaard. "Fremover vil 'pace of learning' dominere erhvervslivet, og dem der vinder, vil være dem, der har størst succes med at omfavne denne overgang."

Trackunit beskæftiger i dag over 400 ansatte fordelt på 17 lokationer. Trackunit opkøbte i starten af 2023 tyske contech-virksomhed Flexcavo, og i september 2023 opkøbte selskabet Oemsi.

Trackunit blev selv solgt i 2021 fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs og kapitalfonden Gro Capital til britiske HG Capital i en handel til over tre milliarder kroner.