Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Mange flere elvere og ondskabsfulde overlords på vej

Sæson 2 af Amazon-serien The Rings of Power burde være lige på trapperne og meget tyder på at sæson 3 også er i støbeskeen. Forhåbentlig finder seriens bagmænd også gaspedalen undervejs, så seerne ikke falder i søvn.

Man kan sige meget om elverdronningen Galadriel, men hun holder sig ganske godt.

Det kan man som minimum uddrage af første sæson af The Lord of the Rings: The Rings of Power, der foregår små 5.000 år før Frodo og hans venner forlader Herredet med de sorte ryttere lige i hælene.

Galadriel er nemlig hovedperson i Amazons serie, der havde premiere i 2022. Her møder vi hende i en kun marginalt forynget – men til gengæld noget mere krigerisk – udgave end i Peter Jacksons fremragende ringtrilogi.

Ifølge The Hollywood Reporter var seriens første sæson tillige Amazons mest succesfulde egenproduktion til dato, ligesom den i flere måneder af premiereåret lå højt på listerne over det mest sete streaming overhovedet.

Derfor er det ikke specielt overraskende, at 2. sæson blev bekræftet i en fart. Den blev filmet sidste år, er formentlig ved at være færdigproduceret nu og vil få premiere i år, selv om det nøjagtige tidspunkt endnu ikke er offentliggjort.

For nylig blev det dog meldt ud, at seriens to primære bagmænd – Patrick McKay og JD Payne – har indgået en tre-årig aftale med Amazon MGM Studios. Hvilket mere end antyder at de er i gang med at foretage de indledende armbøjninger til sæson 3.

Det er så her, at vi kommer til forbeholdene (og måske håb om forbedring).

For selv om første sæson af The Rings of Power var vanvittigt flot og velproduceret, så bar den også præg af, at forfatterne hverken kunne finde speederen eller hitte ud af, hvordan man skiftede fra 1. til 2. gear.

Sagt med andre ord: Handlingen var i lange stræk dybt kedsommelig og kom kun lidt op i fart til allersidst.

Hvilket i sig selv er lidt af en bedrift, når man både møder mystiske magikere, der dratter ned fra himlen samt nogle af Midgård mest magtfulde krigere og konger – og undervejs oplever både Khazad-Dum, Númenor og elvernes daværende rige i al deres magt og vælde.

Og selv om man hele vejen igennem spekulerer på, hvem selve ondskabens herre Sauron i virkeligheden kunne vise sig at være.

Det sløve tempo fik serien rimeligvis også ret meget kritik for, men det har bagmændene forhåbentlig lært af til de kommende sæsoner. Håbet har man da i hvert fald lov at have.