Artikel top billede

Kombinationen af et godt 4K panel og et flot design, gør denne nye HP kontorskærm til et attraktivt valg. (Foto: HP PR)

Test: Knivskarp 4K-skærm imponerer med både design og ergonomi

Er jobbeskrivelsen alt fra Excel, tekst og noget, der ligner grafisk arbejde, er HP's store Pro monitor en perfekt følgesvend, men også til en pris, der ligger lige over niveauet på en traditionel 32” kontorskærm.

HP´s helt nye Series 7 Pro 732pk til kontoret er en flot designet sag, med linjer der sender tankerne i retning af nordisk design.

Der har dog ikke været danske design-snedkere ind over de enkle linjer, men her diskes alligevel op med en 32 tommers 4K-skærm til kontorbrug, som faktisk vil pynte på skrivebordet.

Smart hængsel og dyre materialer

Det gennemførte og enkle design ses mest bagfra, da HP – som alle skærme – jo har en stor sort skærmflade, der fylder det meste af fronten.

Denne udemærker sig ved en meget smal kant. Under den kan du se den kvadratiske fod i ægte metal samt skærmarm i samme stramme design.

Bagfra set fremstår den slank, mens den har en plastflade, der matcher foden. Har du skrivebord, der står ud mod rummet, er den ganske nydelig.

Vigtigere er dog, at den er meget let at hive op og ned i skærmarmen og ikke mindst at vinkle til siderne. Den har et skærmhængsel, der gør det yderst let at vinkle skærmen.

Samtidig sørger den tunge fod for, at den ikke rykker sig en millimeter – heller ikke hvis du vil vende den store skærm på højkant.

Fokus på de små detaljer

Når der skal tilsluttes en enhed er der alt det, som vi forventer i en helt ny skærm - herunder USB-hub, indbygget 15 watts højttaler og endda Thunderbolt-dataadgang.

Der er også indbygget KVM-switch, så der kan forbindes flere enheder på samme tid. Det er lige efter bogen.

Detaljer som at der tændes meget hurtigt så snart du vækker din computer, Displayport 1,4 tilslutning og Display HDR 400, der i min bog normalt betyder for høj dynamik, er noget jeg sætter pris på.

Men også at du kan levere op mod 100 watt til din laptop, når den er tilsluttet, er detaljer, der har betydning i hverdagen.

Skarp styring

Menu-systemet er omfattende, og igen er der kælet for detaljerne. Knapperne til at styre menuerne sidder bagpå, som en firkant på højkant.

Denne styring kommer frem som et ikon nøjagtigt replikeret af knappen bagpå. Det gør det eksemplarisk enkelt at komme gennem menuerne.

Her må andre gerne tage ved lære – vi behøver ikke et hav af knapper for at justere på et par menuer. Tak.

Kontrastforholdet på IPS Black panelet er opgivet til 2000:1, og det skal vise sig ikke at være tomme kalorier, så at sige.

Knivskarp til det hele

For HP leverer en meget høj skarphed, der ikke gør ondt i øjnene.

Der er med andre ord tale om et roligt billede, der trods høj skarphed er rart efter mange timer.

Til tekst er den derfor helt perfekt - også store regneark nyder godt af skarpheden.

Til billedbehandling er HP også godt med. Den har ikke dog den mest korrekte gengivelse, som jeg har set i prisklassen omkring de 7.000 kroner.

Men det gør mindre til en kontorskærm. Til at lave præsentationer, der også vil have en rimelig farvenøjagtighed, når de skal præsenteres til et møde, er den tæt nok på.

I menuerne kan du vælge mange forskellige indstillinger, og jeg noterer, at de ikke stikker helt af.

Med det mener jeg, at mange producenter, har det med at lave kæmpe forskelle i pre-indstillingerne af skærmen.

Det betyder ofte farver og lysstyrker, som ingen med bare nogenlunde farvesans, kan bruge til noget som helst.

Her leverer HP på et højt niveau. Der er synlige og brugbar forskelle mellem ”warm” ”HP+ Enhance”, og for eksempel ”Native”. Men forskellene giver blot små ryk, der betyder, at jeg rent faktisk vil bruge dem.

Helt ny og pengene værd

Den store HP imponerer altså på mange måder. Der er da også tale om en helt ny skærm, der vejledende koster 7.285 kroner.

Det betyder, at du reelt kan få den billigere om nogle få måneder.

Men vi går ud fra de vejledende priser her på ComputerWorld, og selv til fuld pris bonner det ud i et flot fem-tal.


Loading ikon