Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske finans-virksomheder: Cybersikkerhed er den største trussel mod os lige nu

De danske banker og finansielle virksomheder frygter cybertrusler mere end noget andet lige nu. Situationen bliver ikke bedre af, at de mener, at cybersikkerhed er svær at håndtere for dem.

Den danske finanssektor frygter cybertrusler mere end noget andet for tiden.

De anser truslerne fra internettet for at være den område, som udgør den største risiko for den såkaldte finansielle stabilitet herhjemme lige nu.

Sådan lyder konklusionen i Finanstilsynets årlige rundspørge til den danske finanssektor om deres syn på de største trusler lige nu.

“Ni ud af ti peger på cybertrusler, som den største risiko for den finansielle stabilitet. Samtidig er cybertrusler også det område, som virksomhederne vurderer som det mest sandsynlige til at indtræffe, og det som vil være sværest at håndtere,” lyder det fra Finanstilsynet.

Ifølge den nye rapport fortsætter cybertruslerne dermed med at være ‘den største kilde til bekymring’ for den danske finanssektor.

Næsten hver anden finansiel virksomhed mener desuden, at netop cybertruslerne er blandt de sværeste at tackle i det daglige arbejde.

Hver fjerde finansielle virksomhed i rundspørgen regner det for ‘sandsynligt,’ at de vil blive ramt af et hackerangreb.

“Virksomhederne betragter dermed både cyberrisici som de mest udfordrende, som de mest sandsynlige og som de risici, der bekymrer flest,” lyder det i rapporten.

Du kan hele rapporten hos Finanstilsynet her.