Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Disse gustne tricks gør kærlighedssvindel til en fantastisk god forretning

I bogen Keanu Reeves Is Not In Love With You kortlægger forfatteren de gustne tricks, der gør kærlighedssvindel til en fantastisk god forretning – og tager selv nådesløst fusen på fuskerne.

De fleste af os har ind i mellem udenlandske finansfirmaer i røret, der vil tilbyde fantastiske investeringsmuligheder. Hvis de altså kan komme igennem for Microsoftsupportere, der vil advare om, at ens computer har fået virus.

Men så er der også kærlighedssvindel, som muligvis overhaler dem alle sammen indenom med hvinende dæk.

Her er gerne tale om social engineering-kunstnere på højt niveau, som over tid, med snilde, kynisme, indføling og tålmodighed kan væve selv de kløgtigste og mest mistroiske mennesker ind i et spind, hvor de tror, at den eneste ene (m/k) sidder i den anden ende.

Den oplevelse kan – som talrige historier i medierne efterhånden har godtgjort – ikke blot koste ofret et knust hjerte, men også rigtig mange penge.

I ”Keanu Reeves Is Not In Love With You: The Murky World of Online Romance Fraud” tager forfatteren Becky Holmes imidlertid skeen i den hånd.

Hun kortlægger dels nogle af de effektive scripts og teknikker, som svindlerne gør brug af i deres jagt på profit.

Samtidig beretter Becky Holmes om sine utallige ”onlineromancer” med folk, der har givet sig ud for at være alt fra Brad Pitt til Prins William eller Keanu Reaves (heraf navnet på bogen). Og om, hvordan hun nådesløst har kontrascammet scammerne.

Hvilket ofte er lærerigt, meget morsomt og nogle gange ligefrem grotesk.

Titel: Keanu Reeves Is Not In Love With You: The Murky World of Online Romance Fraud

Forfatter: Becky Holmes