Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nato lægger ordre på mere end 200 millioner kroner hos Systematic

Systematic lander 12-årig kontrakt med Nato.

Aarhusianske Systematic skal i de kommende 12 år levere sin udbredte militære missions-løsning til Nato, som netop har tegnet kontrakt på 212 millioner kroner med det danske selskab.

Systematic-direktør Nikolaj Bramsen siger til DR, at det er ‘kæmpe-stort’ for selskabet at lande en ordre hos Nato, som ifølge ham er ‘kernen’ i den vestlige sikkerhed.

“Når de [Nato] som hovedkvarter vælger, at den sikkerhed, de gerne vil skabe med Nato, skal baseres på vores software, så er det jo det, vi har arbejdet for i 39 år,” siger direktøren.

Systematic har i mange år udviklet på SitaWare, som i dag anvendes i mere end 50 lande.

Systematic kalder selv systemet for et kommando-kontrolsystem.

Det leverer et detaljeret overbliksbillede over styrker, infrastruktur, terræn og bygninger i et givent område og gør det muligt at dele informationer, planlægge, koordinere og kommunikere effektivt mellem militære enheder og værn.

Løsningen kan anvendes på land, til søs, i luften, i rummet og i cyberspace, mellem alle værn og mellem nationer og er udviklet på åben arkitektur, hvilket gør det nemt at integrere med andre løsninger, lige som brugerne kan oprette egne plug-ins og add-ons, som passer til deres missions- og opgavekrav.

Den aarhusianske løsning består af flere moduler:

SitaWare Headquarters bruges af chefer i faste eller mobile hovedkvarterer og i værnsfælles operationscentre.

SitaWare Frontline anvendes på en tablet, der monteret i køretøjer.

SitaWare Edge bruges på en mobiltelefon af infanterisoldater på landjorden.
SitaWares åbne arkitektur gør det muligt for brugerne at oprette egne plug-ins og add-ons som passer til deres missions- og kapacitetskrav.

SitaWare Aspire er en digital trænings-, simulerings- og uddannelsesplatform, som giver realistisk, praktisk erfaring med at anvende SitaWare-suiten.

SitaWare Insight, som håndterer indsamling og lagring af data og leverer efterretningsoplysninger.

SitaWare Battlefield Health, der håndterer sundhedsdata og opgaver for soldaterne - fra indkaldelse til udsendelse og som hjemvendte veteraner.