Artikel top billede

(Foto: Kanhaiya Sharma via Unsplash)

Åbner for ansøgninger til AI-sandkasse: Disse virksomheder og myndigheder kan deltage

Der er blevet åbnet for ansøgninger til den AI-sandkasse, som Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen står bag.

Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen åbner for ansøgninger til den regulatoriske sandkasse for kunstig intelligens, som tidligere er blevet annonceret.

Sandkassen, der tilbyder gratis ekspertise og vejledning inden for GDPR, har til formål at bistå virksomheder og myndigheder med at forstå og overholde regler omkring AI-løsninger og brugen af disse.

Formålet med sandkassen er at hjælpe med at fremme en ansvarlig og lovlig anvendelse af AI-løsninger gennem projekt- og praksisnær rådgivning.

Det skriver Datatilsynet på sin hjemmeside.

Hvem kan deltage?

Sandkassen henvender sig til danske virksomheder og myndigheder, der udvikler eller anvender AI-løsninger, som involverer behandling af personoplysninger.

Ansøgere forventes at have identificeret specifikke lovmæssige udfordringer og være villige til at deltage aktivt i forløbet, lyder det.

Interesserede parter kan ansøge om deltagelse ved at udfylde ansøgningsskemaet, der skal sendes inden fristens udløb 21. maj 2024.

Hvad er processen efter udvælgelse?

Efter udvælgelse vil de udvalgte ansøgere blive indkaldt til yderligere afklaring og eventuelt tilbudt et sandkasseforløb.

Et sådant forløb forventes at strække sig over op til seks måneder, alt afhængigt af projektets omfang og kompleksitet.

Du kan læse mere her.