Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Nvidia smadrer alle forventninger: Salget af AI-chips eksploderer

Efterspørgslen på AI-chips fortsætter ufortrødent - Nvidias omsætning voksede 262 procent i første kvartal 2024.

Investorerne på verdens aktiemarkeder holdt vejret i går. Alle ventede på, at den amerikanske chipgigant Nvidia skulle præsentere det regnskab, der kom ud sent i går aftes.

Kunne Nvidia leve op til de massive forventninger? Kan de fortsætte væksten? Er interessen for Nvidias AI-chips stadig lige så stor?

Svaret har vi nu, og det er et rungende ja til alle tre spørgsmål.

Nvidia smadrede analytikernes forventninger i deres regnskab for første kvartal 2024.

Nvidia rapporterede en omsætning i første kvartal på 26,04 milliarder dollar - hvilket er en fremgang på 262 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Analytikerne havde forventet en omsætning på 24,65 milliarder dollar.

Efterspørgslen efter Nvidias chips er uden sidestykke, da virksomheder bruger milliarder på at anskaffe avancerede halvledere til at drive datacentre, der er i stand til at behandle komplekse AI-opgaver.

Derfor er Nvidias salg til datacentersegmentet også det klart største forretningsben. Omsætningen til datacentre voksede til 22,6 milliarder dollar i første kvartal 2024 og oversteg dermed forventningerne på 21,3 milliarder dollar.

Også på bundlinjen leverer Nvidia.

Det justerede driftsresultat lyder i første kvartal 2024 på 18 milliarder dollar - svarende til 124 milliarder kroner – hvilket er en fremgang på 481 procent sammenlignet med første kvartal 2023. Analytikerne havde regnet med et driftsresultat på 16,5 milliarder dollar.

“Vi er klar til vores næste vækstbølge,” skriver Nvidia-CEO, Jensen Huang, i regnskabet.

Her skrev han samtidig, at Nvidias kommende generation af chips – flagskibsproduktet Blackwell – er i fuld produktion.

Nvidia annoncerede samtidig med regnskabet et aktiesplit i forholdet 10:1.

Siden 1. januar 2024 er Nvidia-aktien steget 97 procent.